Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sander Schelberg beëdigd voor derde termijn: 'Burgemeesterschap zit in zijn DNA'

Foto herbenoeming sander schelberg 1twente
Tijdens de raadsvergadering beëdigde Commissaris van de Koning Andries Heidema (rechts) Sander Schelberg officieel opnieuw als burgemeester.
Beeld: 1twente

Sander Schelberg is woensdagavond tijdens de raadsvergadering formeel beëdigd voor zijn derde termijn van zes jaar als burgemeester van Hengelo. De gemeenteraad had in mei al formeel ingestemd met de herbenoeming. Onder toeziend oog van familie, raadsleden en andere bezoekers legde Schelberg opnieuw de eed af.

Tijdens de raadsvergadering beëdigde Commissaris van de Koning Andries Heidema Schelberg officieel opnieuw als burgemeester. Hij roemde Schelberg woensdagavond om zijn kunde en ervaring. "Inmiddels is hij het collectieve geheugen van de Overijsselse burgemeesters geworden."

210706 Sander Schelberg NIEUW Ernst Bergboer
Lees ook
Burgemeester Sander Schelberg wil Hengelo graag nog zes jaar langer dienen

'In de genen'

"Het burgemeesterschap zit bij Sander in het DNA. Het zit echt in zijn genen", aldus vicevoorzitter van de raad Vincent Mulder. Hij sprak Schelberg toe en verwees daarbij meerdere malen naar schrijver Godfried Bomans, van wiens werk Schelberg een groot liefhebber is.

Jongste burgemeester

Sander Schelberg is sinds 2012 burgemeester van Hengelo. Eerder was Schelberg burgemeester in Schermer (Noord-Holland) en Teylingen (Zuid-Holland). Toen hij in 2002 begon was hij, met zijn 37 jaar, één van de jongste burgemeester van Nederland. Schelberg groeide op in Weerselo, waar zijn vader Wim Schelberg van 1969 tot 1995 burgemeester was.

Derde termijn

Schelberg dankte de gemeenteraad voor het vertrouwen en blikte terug op de afgelopen twaalf jaar. De coronaperiode noemde hij ‘intens verdrietig’, maar hij gaf ook aan dat de stad nu volop in ontwikkeling is: "We hebben afgerekend met het Badhuissyndroom; een syndroom waar besluiteloosheid de boventoon voerde."

Eind vorig jaar werd Sander Schelberg uitgebreid geïnterviewd in het programma 1Twente Het Jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.