Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles ontvangt Heerenveen; De Keersmaecker nieuwe aanvoerder

Na de eerste overwinning van het seizoen staat voor Heracles Almelo de volgende uitdaging op het programma. Op vrijdagavond komt sc Heerenveen naar het Asito stadion. “Een geduchte tegenstander, maar we gaan er volle bak voor”, zegt hoofdtrainer Erwin van de Looi.

Terugblikkend op de wedstrijd van de laatste speelronde haalt Van de Looi de vorige editie van NEC-Heracles aan. “Toen kwamen we ook vroeg op voorsprong, maar vergaten we de 0-2 te maken.” Die wedstrijd werd uiteindelijk met 3-1 verloren. Dat de overwinning ditmaal wel over de streep werd getrokken lag mede aan de speelwijze van de tegenstander. “NEC speelde om die wedstrijd te winnen, Willem II en Almere kwamen hier om eerst de deur dicht te houden, want een gelijkspel is ook goed”, zegt Van de Looi. “Daarnaast zijn we ook weer een paar weken verder. We zitten in het proces dat jongens fitter worden.”

Aanvoerderschap

De Heraclieden spelen vrijdagavond met een nieuwe eerste aanvoerder. Na de terugkeer van Justin Hoogma zijn Van de Looi, Hoogma en De Keersmaecker met elkaar in gesprek gegaan over de situatie. “Het was een mooi gesprek, en ik heb besloten om Brian (De Keersmaecker) als aanvoerder te houden voor de rest van het seizoen”, zegt Van de Looi. “Dit is ook een beloning voor Brians ontwikkeling als voetballer.”

Tegenstander

Voor sc Heerenveen is de seizoenstart wisselvallig gebleken. Thuis werd er overtuigend van zowel NAC Breda (4-0) als FC Groningen (2-1) gewonnen. De 9-1 nederlaag tegen AZ Alkmaar was volgens Van de Looi een uitschieter. “Een topdag voor AZ, een dramatische dag voor Heerenveen.”

Video en montage: Bo Bruinink

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.