Verkeer
Stuur appje
Zoek

Grootschalige inval bij Geesterens bedrijf; dure sportwagens, motoren en zelfs biljart is meegenomen

inval Geesteren
Beeld: 1Twente

Eenheden van politie, douane en FIOD zijn donderdag in de vroege ochtend een bedrijfspand aan de Veldkaamp in Geesteren binnengevallen. Ferrari’s, Harley’s, boten en waterscooters; alles is in beslag genomen. Ook aanwezige landbouwvoertuigen werden opgeladen.

Biljart

Volgens ooggetuigen werd zelfs het biljart nog ingeladen. Sleepdiensten voerden peperdure sportwagens af en met grote vrachtwagens werden ook landbouwmachines en ander agrarisch materieel afgevoerd. De actie duurde gehele dag en inmiddels staat het pand er leeg en verlaten bij.

Lopende strafzaak

Een woordvoerder van het landelijk parket meldt dat de actie verband houdt met een lopende strafzaak tegen de eigenaar. ”Later op de dag komt het OM met een verklaring. Voor die tijd kunnen we er nog niets over zeggen”, aldus de woordvoerder.

inval Geesteren
Beeld: 1Twente

Verbaasde getuigen

Omstanders hebben met stijgende verbazing toe staan kijken wat er allemaal aan sportwagens, motoren, quads en watersportvoertuigen naar buiten werd geleept. De eigenaar, een bekende inwoner van Geesteren, is bij de inval aangehouden en over de reden doen in Geesteren inmiddels de meest uiteenlopende verhalen de ronde.

Boerenprotesten

De eigenaar is ook bekend van de boerenprotesten in maart 2023 in het Zuiderpark in Den Haag. Daar werd Johan Reuver na het vernielen met zijn tractor van een hekwerk hardhandig door een zestal agenten tegen de grond gewerkt. De beelden gingen massaal op sociale media in het rond. Dat hun dorpsgenoot zoveel kapitale sportwagens, waterscooters en een boot bezat is voor omstanders een verrassing. ”Niet normaal wat ze hebben weggevoerd aan auto’s en motoren”, aldus een getuige.

20240927 AGRI GEESTEREN 1
Beeld: 1Twente

Almelose burgemeester

Reuver ging in 2022 ook voorop in het boerenprotest in Almelo. Boeren eisten een gesprek met toenmalig burgemeester Arjen Gerritsen. Ofschoon het Johan Reuver was die opriep om de kalmte te bewaren, liep ook die actie uit de hand. Met welke lopende strafzaak de inval van donderdag verbandhoud wil het OM niet zeggen.“

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.