Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wind rukt groot dak van pand Enschedese woningcorporatie Ons Huis

20240927 wind Ons Huis dak eraf News United Dennis Bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

Een flinke windvlaag heeft donderdagavond een dak van woningcorporatie Ons Huis eraf gerukt. Een groot deel van het dak van de werkplaats aan de Eeftinksweg werd er tijdens een regenbui afgeblazen. Een deel kwam tegen naastgelegen bedrijfspanden terecht. "Op camerabeelden zagen we dat het dak er ineens af was."

Rond 21.00 uur ging donderdag het alarm van het bedrijfspand van Ons Huis af. "Er is toen iemand wezen kijken", vertelt directeur-bestuurder Yolanda Winkelhorst. Die trof de ravage aan. "Daarop is direct de politie ingeschakeld."

Camerabeelden

Bij daglicht is te zien dat ook naastgelegen bedrijfspanden schade hebben opgelopen. "Maar gelukkig hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan", aldus Winkelhorst.

Lees verder onder de afbeelding.


20240927 wind Ons Huis dak eraf News United Dennis Bakker 3
Beeld: News United / Dennis Bakker

Het moet verraderlijke windvlaag zijn geweest, om het dak eraf te blazen. "Op camerabeelden hebben we kunnen zien dat er eerst een deur van de werkplaats naar binnen is geblazen. Niet lang daarna ging het dak."

De omgeving is afgezet. Op dit moment wordt de schade aan het dak hersteld. "We gaan ervan uit dat het dak deze middag nog is gerepareerd", aldus Yolanda Winkelhorst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.