Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kunstenaars zetten door heel Almelo de deuren open voor atelierroute

Voor de 32ste editie van Open Ateliers Almelo exposeren 41 lokale kunstenaars komende zaterdag en zondag met hun werk op verschillende locaties in de stad.

Jaarlijks melden zich vele honderden belangstellenden voor de Open Ateliers. Voor al die mensen heeft de organisatie een catalogus samengesteld die tevens als routeboekje geldt. De catalogus is verkrijgbaar op verschillende plekken in de stad, zoals het Huis van Katoen en Nu, Het Kunst Punt in de Grotestraat en de bibliotheek aan Het Baken.

Bij elkaar te gast

Niet alle kunstenaars hebben een eigen atelier en sommigen zijn voor de gelegenheid dan ook te gast bij een collega. Ook alle locaties in de route zijn niet allemaal ateliers. ”Maar het zijn wel allemaal inspirerende locaties waar bezoekers vrij naar binnen kunnen wandelen en vragen kunnen stellen aan de exposerende kunstenaars”, aldus Paul Tieke van de selectiecommissie.

Alle pluimages

Bezoekers van de route kunnen deze dag een praatje maken met de kunstenaars. Ze zijn er van alle pluimages: schilders, fotografen, glaskunstenaars, beeldhouwers, textielkunstenaars, keramisten, edelsmeden, videokunstenaars; alle werkvormen zijn op de route te bewonderen. "Doordat deelnemende kunstenaars er steeds vaker voor kiezen om met meerdere collega’s een atelier in te richten, is het voor bezoekers ook makkelijker om zoveel mogelijk ateliers aan te doen”, meldt voorzitter Jeroen Ongering van de stichting Open Ateliers Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.