Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Koffie als ‘smeermiddel’ tijdens Week van de ontmoeting in Oldenzaal

Week van de ontmoeting
Omdat de koffiekar van WBO Wonen vrijdagmiddag vanwege het stormachtige weer niet buiten kon staan bij winkelcentrum De Vijfhoek, deelden medewerkers van Impuls binnen ‘duo-koekjes’ uit om met mensen in gesprek te raken over eenzaamheid
Beeld: Redactie Twente FM

Nog tot en met woensdag 2 oktober zijn er in het kader van de ‘Week van de ontmoeting’ in Oldenzaal allerlei activiteiten om eenzaamheid tegen te gaan. Zo worden door Impuls op verschillende plekken ‘duo-koeken’ uitgedeeld bij de koffiekar van WBO Wonen om zo een goed gesprek op gang te brengen.

‘De week van de ontmoeting’ is onderdeel van het actieprogramma ‘Eén tegen eenzaamheid’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In Oldenzaal werken de gemeente Oldenzaal, Impuls, WBO wonen, de Hofkerk, Humanitas, het Sociaal Plein, de Bibliotheek en diverse vrijwilligers-, zorg- en welzijnsinstellingen samen om eenzaamheid tegen te gaan.

Iedereen is welkom

De partners van de ‘Week van de ontmoeting’ nodigen iedereen uit om te komen en een buur, vriend(in) of bekende mee te nemen naar een van de activiteiten. Bij Impuls kan men bijvoorbeeld vrijblijvend deelnemen aan verschillende activiteiten en inlopen zoals de ‘Actieve Ontmoeting’, een potje biljarten bij Willemien, of bewegen in de Palthetuin. Op zaterdag 28 september is er bij Willemien een speciale, gratis inloop in samenwerking met Aveleijn. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de site van Impuls www.impuls-oldenzaal.nl.

Koffie als ‘smeermiddel’

Koffie blijkt een prima ‘smeermiddel’ om een gesprek op gang te brengen en zo eenzaamheid te verdrijven. Zo staat Impuls de komende dagen met de koffiekar van WBO Wonen bij verschillende supermarkten met ‘duo-koeken’ om het gesprek op gang te helpen. De koffiekar staat op maandag 30 september van 14.00-18.00 uur nog op de parkeerplaats bij Winkelcentrum De Thij en op dinsdag 1 oktober van 14.00-18.00 uur bij Winkelcentrum De Essen/Kloosterland.

‘Koffieclub’ van jongeren

Dat een kop koffie het gesprek op gang kan brengen bewijst de ‘koffieclub’ van een groep jongeren uit Oldenzaal. Al zes jaar lang bezoeken deze jongeren ouderen thuis voor een kopje koffie en een babbeltje. Dat blijkt een probaat middel tegen eenzaamheid. De koffieclub in Oldenzaal is zo’n succes, dat het initiatief navolging krijgt in Ootmarsum. Waarmee wordt onderstreept dat er het hele jaar door activiteiten nodig zijn die zorgen voor ontmoeting en verbinding. Wie daar zelf ook een bijdrage aan wil leveren kan zich aanmelden via de website vrijwilligerinoldenzaal.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.