Verkeer
Stuur appje
Zoek

Mannen betreden verzegeld overlastpand in Enschede al binnen één dag: drie aanhoudingen

20240927 Drienerweg woningsluiting overlastpand met affiche
Het pand aan de Drienerweg - formeel twee woningen - is donderdagavond verzegeld.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Nog geen 24 uur nadat een pand aan de Drienerweg op last van de burgemeester van Enschede werd gesloten, moest de politie vrijdagmiddag opnieuw ter plaatse. Drie mannen hadden zich de toegang verschaft tot de verzegelde woning. En dat is een misdrijf. Ze zijn aangehouden.

Geboeid zijn de drie mannen, allen Enschedeërs, in het begin van de middag uit het huis gehaald. Bij één van de mannen zou het gaan om de eigenaar van het pand, maar daarover doet de politie geen verdere mededeling.

Celstraf of hoge boete

Het pand - formeel twee woningen - is donderdagavond op last van burgemeester Roelof Bleker gesloten voor een periode van drie maanden. Reden is een opeenstapeling van overlastmeldingen. Een harde knal, waarbij een deur werd vernield, was donderdagochtend de druppel.

20240926 Drienerweg Enschede woningsluiting overlast pand News United Dennis Bakker
Lees ook
Enschedese burgemeester grijpt in na harde knal bij overlastpand: woning op slot tot tweede kerstdag

De toegang tot de woning dient tot 26 december verzegeld te blijven. Maar dat is niet gelukt. Het binnentreden van een door de burgemeester verzegeld pand is een misdrijf en wordt bestraft met een geldboete van maximaal 5.150 euro of een celstraf van ten hoogste drie maanden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.