Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Najaarskermis Oldenzaal: deels ‘prikkelarm’ en kroketten voor het goede doel

Kroketten Leo Club 2
De verkoop van kroketten door de Leo Club ging vrijdagmiddag ondanks storm en regen voortvarend van start. Voor drie uur waren er al 2000 verkocht.
Beeld: Redactie Twente FM

De najaarskermis in Oldenzaal, die vrijdagmiddag van start is gegaan, biedt ook dit jaar weer voor elk wat wils. Zo is er voor diegenen die gevoelig zijn geluid en lichteffecten zaterdagmiddag tussen 12.00 en 14.00 uur een ‘prikkelarme’ kermis. En traditiegetrouw verkopen jongeren van de Leo serviceclub weer kroketten voor het goede doel.

Net als in voorgaande jaren staan de jongeren van de Leo Club tot en met maandag 30 september met hun kraam bij Ter Stege om kroketten te bakken en te verkopen. Het goede doel is dit jaar de stichting Hulphond. Rick Dubbeldam van de Leo Club: “We willen altijd graag een concreet goed doel hebben. Met het opgehaalde geld schenken wij een nieuwe hond. Een pup, die Leo gaat heten.”

Vorig jaar recordverkoop

Vorig jaar verkocht de Leo Club maar liefst 19.500 kroketten. Een record. Rick Dubbeldam: ”Maar we gaan elk jaar voor een record omdat we zoveel mogelijk geld willen ophalen voor het goede doel.” De kroketten van de Leo Club kosten dit jaar 1.50 euro. Dubbeldam: “We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te houden. Eerder kostten de kroketten 1 euro, maar dat kan niet meer uit door de gestegen prijzen.”

Audiofragment
De Leo (Kermis) kroket wordt weer verkocht | Rick Dubbeldam
Er worden weer kroketten verkocht op de kermis in Oldenzaal

Vrijkaartje voor kinderen

Kinderen die staan ingeschreven op een Oldenzaalse basisschool, krijgen via school een vrijkaartje voor de kermis. Voor leerlingen uit het (speciaal) basisonderwijs die wel in Oldenzaal wonen, maar buiten Oldenzaal naar school gaan, ligt een vrijkaartje klaar op het stadhuis. Het kaartje is alleen geldig op zaterdagmiddag tijdens de prikkelarme kermis van 12.00 tot 14.00 uur of op maandag tot 21.00 uur. Het vrijkaartje kan worden gebruikt voor 1 gratis rit bij een deelnemende attractie of als tegoedbon voor 1 oliebol of suikerspin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.