Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente wil hoog niveau van Old Trafford meenemen naar thuiswedstrijd tegen NAC Breda

Een klinkende zege in Almere en een historisch gelijkspel in Manchester. Menig supporter had er een week geleden voor getekend. De club van Joseph Oosting won na een matige eerste helft 'gewoon' met 0-5 van Almere City en op Old Trafford werd het een paar dagen later tegen alle verwachtingen in 1-1. Een gelijkspel dat voelde als een overwinning. Oosting wil nu dat de ploeg dit niveau vasthoudt. Om te beginnen zondag tegen NAC Breda.

“Het level van de jongens is enorm hoog en we moeten dat zien vast te houden tegen NAC Breda”, vertelt Joseph Oosting twee dagen na Manchester United uit en twee dagen voor NAC Breda thuis. FC Twente speelt zondagmiddag om 14.30 thuis in de Grolsch Veste.

Rellen in De Kuip

Supporters van de ploeg uit Breda baarden deze week in negatieve wijze opzien door te rellen in De Kuip na het verloren eredivisieduel tegen Feyenoord. Daarom heeft de burgemeester van Enschede, Roelof Bleker, besloten dat NAC Breda-supporters die zondag naar Enschede afreizen verplicht met de bus gaan.

Historische avond

Op Old Trafford - de thuishaven van Manchester United - speelde FC Twente woensdagavond met 1-1 gelijk tegen de ploeg van de in Haaksbergen geboren hoofdtrainer Erik ten Hag. Die kwam van een koude kermis thuis toen Sam Lammers in de 68e minuut de gelijkmaker tegen de touwen trapte, nadat even daarvoor Christian Eriksen met een geweldige uithaal de Engelsen op voorsprong had gezet.

4.500 uitzinnige fans

Met 4.500 uitzinnige fans als gevolg. FC Twente zag daarna nog enkele kansen om de wedstrijd zelfs te winnen, maar de club mocht vooral keeper Lars Unnerstal bedanken voor een paar ultieme reddingen in de slotminuten. Oosting: “Het was fenomenaal om dit mee te mogen maken. Zowel voor de fans als voor ons.”

Kleine kwaaltjes

De trainer kan met een fitte selectie aantreden tegen NAC Breda. “Er zijn alleen wat kleine kwaaltjes, maar die heb je in de voetbalwereld altijd.”

NAC bezet momenteel de 15e plaats in de Eredivisie. “Toch blijft het een lastige ploeg, die we goed hebben moeten analyseren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.