Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Dinkelland en Tubbergen organiseren ondernemersontbijt over AI-toepassingen

Foto AI sessie
Beeld: Gemeente Tubbergen

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen hebben een ondernemersontbijt georganiseerd in Weerselo. Meer dan 20 MKB-ondernemers namen deel aan de bijeenkomst, waarbij ze begeleiding kregen van de Digitale Werkplaats Twente en ondersteuning van ruim 25 Saxion-studenten om de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in hun bedrijf te verkennen.

Tijdens de sessie deelden experts van Dtch Digitals, Fitwinkel.nl en Little Rocket hun kennis en praktijkervaring over het gebruik van AI. De ondernemersontbijten van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen richten zich op het direct toepassen van nieuwe technologieën, waarbij de rol van AI steeds belangrijker wordt.

De deelnemers kregen praktische tips over het inzetten van AI om hun bedrijfsprocessen te verbeteren, en konden dankzij de aanwezigheid van Saxion-studenten en experts direct aan de slag met concrete plannen. De sfeer tijdens de bijeenkomst werd als energiek en enthousiast ervaren.

Vanwege het succes worden er in het komende jaar meer bijeenkomsten georganiseerd rond verschillende digitaliseringsthema’s. De gemeenten blijven ondernemers ondersteunen met digitale hulp, in samenwerking met Saxion, de Digitale Werkplaats Twente en diverse experts. Meer informatie volgt via de ondernemersnieuwsbrief en sociale media van de gemeenten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.