Verkeer
Stuur appje
Zoek

Perfecte omstandigheden bij het NK Mountainbiken op het Hulsbeek: ‘De renners en organisatie hebben genoten’

Mountainbikenetwerk Routenetwerken Twente DONE0974
Beeld: Routenetwerken Twente

Het NK mountainbiken is voor Twente erg succesvol afgelopen. “Bij de elite zowel bij de mannen als bij de vrouwen kampioenen uit de regio”, vertelt Jos van Nederpelt, dit jaar organisator van het NK.

Bij de mannen ging Morris Gruiters uit Deurningen er met de winst vandoor, bij de vrouwen kwam de Almelose Julia van der Meulen als eerste over de streep. “De renners hebben genoten van een fantastisch parcours”, aldus Van Nederpelt. “Daarnaast verliep het gehele weekend naar volle tevredenheid.”

Regenval

Op vrijdag stroomde het Hulsbeek vol met deelnemers die het parcours verkenden. De hevige regenval op de dag voor het kampioenschap had veel invloed de gesteldheid van het parcours. “Op vrijdag lag het parcours er nog heel anders bij dan op zaterdag en zondag. Daardoor waren de verschillen in de koers groot", vertelt Van Nederpelt. Zaterdag waren de jeugdwedstrijden, zondag was het de beurt aan de nieuwelingen tot aan de eliterenners.

Locatie

Volgend jaar wordt het NK weer op een andere locatie gehouden. Van Nederpelt: “Zou ook niet leuk zijn als het elk jaar hetzelfde parcours is.” Wie volgend jaar de organisatie voor z'n rekening neemt, is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.