Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose boerenzoon Wouter inspireert zijn volgers als veganist: ‘Het is een bijzonder verhaal’

20240930 wouter waayer vegan awards
Beeld: Wouter Waayer

Wouter Waayer is geboren en getogen op de boerderij in Geesteren. Een paar jaar geleden gooide de 35-jarige boerenzoon uit Almelo het roer om en besloot zijn levensstijl aan te passen tot veganist. Via sociale media wil Wouter z'n volgers inspireren met zijn verhaal. En met succes; hij is één van de genomineerden voor de Vegan Awards 2024.

Hoewel Wouter is opgegroeid op een boerderij voor vleeskalveren, kreeg de boerenzoon twijfels over de omgang met dieren. Inmiddels eet hij helemaal geen dierlijke producten meer. “Toen ik op mezelf ging wonen, kreeg ik een hele andere kijk op mijn huidige levensstijl. Ik leerde andere mensen kennen en kwam erachter dat er veel meer mogelijkheden zijn dan het eten van dierlijke producten. Eerst begon ik met het eten van vleesvervangers en ben nu sinds twee jaar veganist.”

Wennen

Voor de ouders van Wouter was het wel even wennen. Hij was de eerste vegetariër van de familie. "Ze staan er helemaal achter, maar het was natuurlijk wel even schakelen. Ik heb ze uitgelegd wat het precies inhoudt en wat ik wel en niet eet. Soms moet ik er om lachen. Dan vraagt mijn moeder of ik een koekje wil en moet ik haar er even op attenderen."

Influencer

Met meer dan 14.000 volgers op Instagram wil Wouter mensen inspireren met zijn unieke verhaal. “Het is best bijzonder dat de zoon van een boer met vleeskalveren ervoor heeft gekozen om volledig plantaardig te eten. Ik moest hier iets mee doen. Nu maak ik nog altijd met veel plezier content, zodat ik mensen iets kan meegeven. Maar dan wel met een vleugje humor.”

Nominatie

De nominatie kwam als een verrassing voor Wouter. “Via Instagram kreeg ik een berichtje van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Vervolgens werd ik gebeld en kreeg ik te horen dat ik één van de genomineerden ben in de categorie 'Meest Inspirerende Persoon van het Jaar’. Mensen hebben mijn naam meerdere malen aangedragen en daarvoor ben ik zeer dankbaar.”

icon_main_info_white_glyph

Vegan Awards

Op 1 november 2024 worden de Vegan Awards 2024 uitgereikt. Tot en met zondag 6 oktober kan er op Wouter gestemd worden via de website van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme in de categorie ‘Meest Inspirerende Persoon van het Jaar’.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.