Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voetbalsupporter Theo Vos trapt Nederland rond voor zijn geliefde Heracles Almelo

Theo Vos fietste als trouwe Heracles Almelo-fan naar elke uitwedstrijd van zijn club. “Toen Heracles degradeerde, voelde ik dat ik als twaalfde man naast ze moest staan”, vertelt hij glimlachend In Toafelproat, een bijeenkomst voor oud-supporters van de club.

Al meer dan dertig jaar is Vos met hart en ziel betrokken bij Heracles. “Na de degradatie wilde ik iets speciaals doen voor de club", legt hij uit. Zijn liefde voor fietsen en voetbal kwamen perfect samen: vanaf dat moment reed hij elke uitwedstrijd met de fiets.

Door weer en wind

“Mijn vrouw verklaarde me voor gek”, lacht Vos, "maar je hoopt toch iets te kunnen betekenen voor je club.” Richard Vennema, oud-doelman van Heracles tussen 1988 en 1994, moet lachen. “Dat een fan door weer en wind fietst om je te supporten, dat soort steun doet je als speler echt wat.”

In Toafelproat lepelen de twee mannen herinneringen op uit de oude doos. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor senior-supporters en oud-spelers van Heracles en het gaat over de zwart-witte trots van Almelo.

icon_main_info_white_glyph

Toafelproat met Heracles is een activiteit van de Ouderen Vereniging Almelo (OVA), de BVO Heracles en het Huis van Katoen en Nu. De entree is gratis. De koffie of thee wordt aangeboden door de Vrienden van het Hookhoes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.