Verkeer
Stuur appje
Zoek

Spelletjesmiddag bij korfbalvereniging Blauw-Zwart uit Wierden : ‘Jonge kinderen leren hoe je technisch en tactisch moet bewegen’

Blauw zwart wierden
Beeld: Blauw-Zwart Wierden

Kortbalvereniging Blauw-Zwart uit Wierden en de buurtsportcoaches van De Welle slaan de handen ineen. Samen organiseren zij vanmiddag, 2 oktober, een spelletjesmiddag voor leerlingen uit groep 2, 3 en 4 die in de omgeving van Wierden wonen. “We willen nieuwe talenten scouten, kijken wie het leuk vindt om bij ons te gaan korfballen”, zegt Daan Hendriks, organisator van de spelletjesmiddag.

Korfbal lijkt veel op basketbal, echter zit er wel verschil tussen de twee balsporten. Hendriks: “Korfbal is een stuk tactischer en technischer. Ons doel is voornamelijk om jonge kinderen te leren hoe je op korfbalvlak moet bewegen, echt het technische en tactische deel.”

“De koffie staat klaar, met dit weer is dat wel handig”

Deelnemers en toeschouwers zijn welkom om mee te doen of te komen kijken. “De koffie staat klaar, met dit weer is dat wel handig”, aldus Hendriks. “We beginnen vanmiddag rond half drie, en het duurt een uurtje of vier.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.