Verkeer
Stuur appje
Zoek

Walking Football Almelo viert 10-jarig jubileum: plezier, gezondheid en verbinding

Er wordt driftig gedribbeld en gelachen op het grasveld, want de Goldstars Heracles viert zijn 10-jarig bestaan. De club organiseert Walking Football, een sport speciaal voor senioren. Voor de deelnemers is het veel meer dan alleen een sport: “Het is een manier om fit te blijven en een sociale uitlaatklep”.

“Vanaf het begin hebben we ons gericht op verantwoord bewegen voor ouderen,” vertelt voorzitter, Guido Eggermont. “Veel senioren voelen zich eenzaam. Walking Football biedt hen een gezonde én gezellige manier om actief te blijven”.

Ontdekking

De kern van Walking Football is simpel: plezier maken en respect hebben voor elkaar, legt de voorzitter uit. Speler René Kromkamp onderschrijft dit volmondig: “Ik had deze sport al veel eerder willen ontdekken. Ik heb namelijk diabetes type II. Dankzij Walking Football heb ik mijn diabetes onder controle gekregen”.

icon_main_info_white_glyph

Walking Football is een nieuwe voetbalvorm, speciaal ontworpen voor senioren. Rennen is niet toegestaan, slidings zijn verboden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.

Walhalla

De sport, die in Engeland is ontstaan, wint ook in Nederland steeds meer aan populariteit. Almelo loopt voorop in die beweging, zegt Eggermont trots: “In 10 jaar heeft onze club zich ontpopt als ‘walhalla van het Walking Football’ in Nederland, en zelfs daarbuiten”. Eggermont refereert aan het jaarlijkse Almelo City Cup, een internationaal toernooi waar teams uit Engeland, Schotland, België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Litouwen naartoe komen om mee te doen en samen plezier te maken.

DSC 7905
Eén van de speelsters in actie
Beeld: Björn van den Elst
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.