Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Dinkelland en Tubbergen lanceren nieuw sport- en cultuurboekje voor basisscholieren

Freddy bal 2
Beeld: Dinkelland/Tubbergen

Na het succes van vorig jaar hebben de gemeenten Dinkelland en Tubbergen opnieuw het Fit & Vitaal-boekje uitgedeeld aan alle basisscholieren. Dit boekje biedt een overzicht van het lokale sport- en cultuuraanbod en nodigt kinderen uit om deel te nemen aan gratis proeflessen. Hierdoor kunnen ze kennismaken met activiteiten zoals sport, muziek, cultuur, dans en scouting.


Het doel van het boekje is om kinderen bewust te maken van de verschillende mogelijkheden in hun gemeente. Dinkellandse wethouder Richard de Way: "We willen basisschoolkinderen de kans geven om diverse activiteiten te ontdekken. Ik moedig hen aan om een leuke activiteit te kiezen en deel te nemen."

De afgelopen weken zijn de boekjes op alle basisscholen verspreid, met hulp van mascotte Freddy, die kinderen wijst op het belang van beweging en een gezonde levensstijl.

Leerlingen kunnen zich inschrijven voor de proeflessen via de website www.fitenvitaaldt.nl/SportCultuurImpuls. De meeste kennismakingslessen vinden plaats in oktober en november, dus ouders en kinderen worden aangemoedigd zich snel in te schrijven.

Audiofragment
Fit & Vitaal Kids in Dinkelland en Tubbergen | Richard de Way
Na het succes van vorig jaar, is onlangs de nieuwe editie van deze boekjes uitgebracht. Kinderen kunnen zich door middel van het aanbod in dit boekje inschrijven voor een gratis proefles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.