Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wandelen door het Springendal voor je gezondheid: ‘Ontdek hoe je je zintuigen open kan stellen’

Walk of life marieke sylivia
Beeld: Marieke Broekhuis

Aankomende week vindt het landelijke evenement Walk of Life plaats. Dit is een wandelvierdaagse voor mensen die niet lekker in hun vel zitten en/of mentale ondersteuning kunnen gebruiken. Tijdens deze wandelingen kunnen deelnemers over hun problemen nadenken en praten. “De natuur biedt heel veel”, zegt organisator Marieke Broekhuis.

Door het hele land vinden in iedere regio wandelingen plaats. Op vier ochtenden, van 10 tot en met 13 oktober, gaan deelnemers met coaches de natuur in. “Ik leid de wandelingen samen met Silvia Rikmanspoel”, vertelt Broekhuis. “Wij zijn beide natuur- en wandelcoach. Een wandelcoach gebruikt de natuur als spiegel, door de natuur als metafoor te gebruiken.”

“Mensen krijgen de kans om over hun situatie te praten”

Tijdens de wandelingen kunnen deelnemers praten en nadenken over wat ze het liefste zouden willen doen. “Mensen krijgen de kans om over hun situatie te praten. Er wordt niet geoordeeld en de natuur geeft inspiratie”, aldus Broekhuis. “Mensen ontdekken tijdens de wandelingen hoe ze hun zintuigen open kunnen stellen”, gaat Broekhuis verder. “Je kunt vertragen in de natuurlijk, wat heel erg ontspannend werkt.” Dat er tijdens de wandelingen in groepen wordt gelopen is volgens Broekhuis belangrijk: “Het biedt een luisterend oor.”

icon_main_info_white_glyph

Ook meewandelen? Kijk op de site van Walk of Life.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.