Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hij is weer terug van weggeweest, de 'flexflitser' in Enschede-Zuid

20240404 Flitspaal flexflitser Broekheurnerrondweg News United Dennis Bakker
Beeld: News United/Dennis Bakker

Een paar maanden vertoefde de mobiele flitspaal in Enschede aan de Noord Esmarkerrondweg. Om deze donderdag weer terug te keren naar exact hetzelfde plekje waar hij daarvoor ook al eens stond: de Broekheurnerrondweg. Hardrijders worden er vanaf nu dus weer op de foto gezet.

Inmiddels staan er op meerdere plekken in Twente zogeheten flexflitsers. Dat zijn flitspalen die tijdelijk zijn geïnstalleerd en na enkele maanden verhuizen naar een andere locatie. Die in Enschede, aan de Broekheurnerrondweg, was de eerste in de regio.

Na drie maanden verplaatst

Vanaf april stond de mobiele flitspaal drie maanden langs de weg, vlakbij de kruising met de Geessinkweg. En de flitser hielp direct met het spekken van de staatskas. Al in de eerste vier weken werden bijna duizend weggebruikers op de bon geslingerd.

20240404 Flitspaal flexflitser Broekheurnerrondweg News United Dennis Bakker
Lees ook
Eerste flexibele flitspaal in Enschede draaide direct overuren: 32 boetes per dag

In de maanden mei en juni volgden nog eens ruim 1700 boetes. Daarna werd de mobiele flitspaal verplaatst naar de Noord Esmarkerrondweg. Op die locatie werden in de maanden juli en augustus bijna 1100 snelheidsovertredingen geregistreerd. De cijfers van september zijn nog niet bekend bij het Centraal Justitieel Incassobureau.

Oldenzaalse flitser is goudmijn

De flexflitsers in Enschede mogen dan behoorlijk actief zijn, bij die in Oldenzaal vallen ze in het niet. Oost Nieuws publiceerde vorige week de cijfers van het CJIB en daaruit blijkt dat het bij de mobiele flitspaal aan de Schipleidelaan op De Thij maar liefst 6441 keer raak was in drie maanden tijd.

De derde Twentse flexflitser, aan de Deldenerstraat in Hengelo, stond er pas twee weken toen de CJIB-cijfers bekend werden. In die tijd zijn er 213 weggebruikers op de bon geslingerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.