Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bouw van zeven nieuwe woningen gestart in De Lutte: 'We zijn trots'

Bouwen in de lutte
Beeld: Jurran Visschedijk

In De Lutte is de bouw van zeven nieuwe woningen officieel van start gegaan met het slaan van de eerste paal. Dit woningbouwproject, gelegen aan de Nachtegaalstraat, komt op de plek waar voorheen autogarage Olde Theussink stond. De nieuwe woningen zijn speciaal bedoeld voor Luttenaren en zijn een antwoord op de groeiende vraag naar betaalbare woonruimte in het dorp.

Het project begon in 2020, toen initiatiefnemers Daan Senger en Jurran Visschedijk hun zorgen uitten bij de gemeente over het tekort aan betaalbare woningen voor starters. Na overleg met de gemeente en een projectontwikkelaar werd het oorspronkelijke plan aangepast en uitgebreid naar zeven duurzame woningen, uitgerust met zonnepanelen en warmtepompen.

De nieuwe huizen bieden jonge gezinnen en starters de kans om in hun eigen dorp te blijven wonen. De oplevering van de woningen staat gepland voor de zomer van 2025.

“We zijn trots dat ons project werkelijkheid wordt, dit draagt niet alleen bij aan de woningmarkt, maar ook aan de leefbaarheid van De Lutte.”
Audiofragment
Bouwen voor De Lutte | Jurran Visschedijk
In De Lutte eindelijk het moment aangebroken waarop de eerste paal de grond in is gegaan voor een nieuw woningbouwproject.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.