Verkeer
Stuur appje
Zoek

Erik Dijkstra en Frank Evenblij brengen Almelo onder de aandacht met live-uitzending

20241004 Dijkstra Evenblij Ter Plekke radio
Frank Evenblij en Erik Dijkstra
Beeld: Annemieke van der Togt

De radio en TV presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij komen zondag naar eetlokaal 't Hookhoes voor de radio-uitzending van 'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke'. Zij nemen Almelo onder de loep en praten over onder andere het voormalig klooster van De Goede Herder, het kanaal Almelo-De Haandrik en Heracles-icoon Darius Dhlomo.

icon_main_info_white_glyph

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke

Iedere week nemen presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra het nieuws van de afgelopen week door. Dat doen ze vanaf een plek ergens in Nederland. Het programma vult zich met spraakmakende onderwerpen, live gasten en diverse rubrieken. De uitzending is te beluisteren op NPO Radio 1.

Live gasten

Tijdens de live-uitzending schuiven Almelose gasten aan. De radiomakers gaan in gesprek met Paul Veerman. Paul is de zoon van klokkenluider Frits Veerman in de Urenco spionagezaak, die in de jaren '70 zou leiden tot de ontwikkeling van de Pakistaanse atoombom.

Met schrijfster Annet Jacobs praten de mannen over het telefoongebruik onder jongeren en journalist Bjorn Blom van 1Twente Almelo brengt als dichter een ode aan de stad Almelo. Met journalist Ben Siemerink gaat het over het boek dat hij schreef over Darius Dhlomo:

"Darius kwam in 1958 vanuit Zuid Afrika naar Almelo om voor Heracles te gaan voetballen", vertelt Siemerink: "Hij was ook professioneel bokser en jazz zanger en bokste ooit tegen Nelson Mandela. Darius voetbalde met Abe Lenstra en was in 1965 de eerste zwarte Sinterklaas in Nederland."

icon_main_info_white_glyph

Vanuit eetlokaal 't Hookhoes

Zondag 6 oktober zendt het radioprogramma 'Dijkstra en Evenblij Ter Plekke' live uit vanuit 't Hookhoes in Almelo. Het programma begint om 19.00 uur, inloop vanaf 18.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.