Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eerste 2 uur gratis parkeren in Almelose parkeergarages: ‘Voor bruisender centrum’

Parkeergarage Almelo 2024104
Ook in parkeergarage Stadsbaken P9 geldt vanaf nu Gastvrij Parkeren van donderdag tot en met zaterdag
Beeld: Björn van den Elst

Parkeren moet niet langer de drempel vormen om naar het centrum van Almelo te komen. Daarom heeft de stad deze week Gastvrij Parkeren geïntroduceerd met de eerste 2 uur gratis parkeren op donderdag tot en met zaterdag.

Bij de ondernemersvereniging CCA zien ze Gastvrij Parkeren als een belangrijke stap naar een bruisender centrum. Winkeliers en horecaondernemers hopen zo meer bezoekers naar de stad te trekken om al die mensen vervolgens ook langer in de stad te houden. Yvonne Aman is als "Centrummanager binnenstad Almelo’ content met deze voorziening.

Drempel

Aman zegt te weten dat parkeren vaak een drempel is voor mensen die een stad bezoeken. "En dat is jammer. Want Almelo heeft vele leuke winkels, van luxe kledingzaken tot de meest smaakvolle knusse boetiekjes en gezellige cadeauwinkels. Bovendien hebben we uitstekende horeca in deze stad.”

Gastvrije binnenstad

Gastvrij Parkeren is een samenwerking tussen de gemeente Almelo en de Ondernemersvereniging Centrum Almelo Aktief (CAA). Wethouder Jan Martin van Rees benadrukt het belang van een gastvrije binnenstad: “Met dit initiatief maken we het voor bezoekers gemakkelijker om zonder zorgen te genieten van alles wat Almelo te bieden heeft.”

“En dat is jammer. Want Almelo heeft vele leuke winkels”

De regeling geldt voor de gemeentelijke parkeergarages Havenpassage dek P14, StadsBaken P9 en Stadserf P1,P2 en P3. Na de eerste twee gratis uren gelden de reguliere parkeertarieven. En die zijn met een maximum dagtarief van 6 euro ook al laag ten opzichte van parkeren in andere Twentse steden.

Enschede

Zo wordt het tarief in Enschede verder opgeschroefd naar 3,30 euro per uur, terwijl je in parkeergarages van de gemeente in Almelo het eerste en tweede uur 2 euro betaalt en voor het derde en vierde uur 1 euro. De zondagen zijn gratis. Met ‘Gastvrij Parkeren’ wordt parkeren in Almelo nog goedkoper.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.