Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelo is nog een Jeu de Boulesbaan rijker

PHOTO 2024 10 03 16 00 42
Beeld: Björn van den Elst

Er kan nog meer worden gejeu de boult in het Schelforstpark: een vierde speelbaan wordt geopend. Deze uitbreiding is gerealiseerd dankzij een buurtinitiatief van een inwoners uit Almelo.

Het begon allemaal met groep vaste Jeu de boulesspelers die wekelijks bijeenkwamen. De groep groeide alsmede de behoefte aan een extra baan. De spelers dienden een buurtinitiatief in bij de gemeente en vanuit het wijkbudget werd een vierde baan aangelegd. Ook is er een extra houten bank geplaatst, zodat zowel spelers als toeschouwers de wedstrijden kunnen volgen.

De gemeente hoopt dat de nieuwe baan bijdraagt aan het bevorderen van beweging en sociale interactie in de wijk. Ze moedigen bewoners aan om met ideeën te komen om hun buurt te verbeteren

De jeu de boulesbaan wordt op woensdag 9 oktober geopend.

icon_main_info_white_glyph

Inwoners met ideeën kunnen contact opnemen met de wijkregisseur of wijkondersteuner. Voor de Schelfhorst zijn dit Marieke Peerbolte (Avedan) en Christa Thier (Gemeente Almelo). Meer informatie over de contactpersonen per wijk is te vinden op de website van de gemeente Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.