Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Britt Egbers uit De Lutte: ‘Heel vet om op de Boerinnenkalender te staan’

Kalenderfoto Britt
Britt Egbers
Beeld: BoerinnenDingen.nl

De editie 2025 van zowel de Boerenkalender als de Boerinnenkalender is uit. Op 4 oktober werden de 26 agrariërs die dit jaar geselecteerd zijn voor deze landelijke pin-up kalenders gepresenteerd aan pers en publiek. Onder hen boerin Britt Egbers uit De Lutte.

Egbers gaf zichzelf op voor deze kalender. “Het leek me heel vet om een keer op de Boerinnenkalender te staan”, vertelt ze in de ochtendshow Twente wordt Wakker. Ze deed al een keer eerder een gooi naar een kalenderplek, maar dat liep op niets uit. Dit jaar lukte het wel. “Ik werd uitgenodigd voor de castingdagen en ben uiteindelijk op de kalender terechtgekomen.”

Modellenwerk

Het was haar eerste modellenwerk. “Je wordt heel goed begeleid door mensen van de organisatie. Je bent heel vrij in hoe je op de kalenderfoto wilt komen te staan. Ze houden echt rekening met hoe je het zelf wilt.”

Koeien en varkens

De 19-jarige Britt helpt haar ouders met het verzorgen van vleeskoeien en werkt twee dagen in de week op een varkensboerderij in Albergen. Daarnaast is ze actief op sociale media, waar ze haar 45.000 volgers vertelt over allerlei boerenzaken.

Kalenders en tickets

De kalendermodellen konden op 4 oktober vast wennen aan de spotlights, want op 26 oktober staan ze wederom op het podium. Dan vindt de jaarlijkse ‘Miss Boerin Verkiezing’ plaats bij het festival ‘Høken & Hakselen’ in Loosbroek. De kalenders en tickets voor beide evenementen zijn verkrijgbaar via boerendingen.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.