Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles op jacht naar eerste overwinning op zondag: ‘Bewijzen dat we ook op zondag kunnen spelen’

Na twee overwinningen op rij behaald te hebben, hoopt Heracles Almelo dit weekend de eerste overwinning op zondag te behalen. Dit zal moeten gebeuren tegen Go Ahead Eagles. “Ik kijk ernaar uit, want ik ben benieuwd waar wij staan ten opzichte van Go Ahead”, zegt trainer Erwin van de Looi.

De eerste vijf speelrondes werden door de Heraclieden afgewerkt op zondag, resulterend in drie gelijke spelen en geen overwinning. De afgelopen twee wedstrijden, tegen NEC en sc Heerenveen, werden winnend afgesloten (respectievelijk 1-2 en 2-1). Toevalligerwijs waren deze ontmoetingen op vrijdag- en zaterdagavond. “Ik speel liever ’s avonds. Avondwedstrijden zijn sowieso iets meer bijzonder voor mijn gevoel”, zegt Van de Looi. “We moeten bewijzen dat we ook op zondag kunnen spelen.” Van de Looi ziet dat zijn ploeg vorderingen maakt: “Ik denk dat we beter aan het worden zijn als team, dus die overwinning op zondag gaat echt wel komen.”

“Als we het publiek mee willen krijgen moet wij daar het voorbeeld voor geven”

De hoofdtrainer kijkt positief terug op het treffen met sc Heerenveen. Met name de eerste helft vond hij erg goed. “We waren bovenliggend, en we wilden het publiek wat laten zien. Als we het publiek mee willen krijgen zullen wij daar het voorbeeld voor moeten geven op het veld.” De tweede helft, toen het bij vlagen moeilijk was voor de Heraclieden, speelde het publiek een grote rol. “Het publiek zag dat we wat wilden, en mede daardoor hebben we de overwinning binnen kunnen slepen.”

Fitheid

De kans is groot dat Jan Žambůrek zondag op het wedstrijdformulier staat. De Tsjechische middenvelder speelde door blessures nog geen minuut dit Eredivisieseizoen. Van de Looi: “De oefenwedstrijd van afgelopen maandag tegen FC Utrecht (2-3 overwinning, red.) kwam nog te vroeg, maar als hij geen reactie heeft op zijn enkel zal hij aansluiten op de bank.”

Tegenstander

“Go Ahead Eagles maakt een mooie ontwikkeling door”, aldus Van de Looi over de tegenstander van zondag. “Ze hebben goede spelers op het veld staan, en ook een goed team. Het is een geduchte tegenstander voor ons.” Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in de Adelaarshorst in een overwinning voor Go Ahead. Na afloop stond er 4-0 op het scorebord aan de Vetkampstraat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.