Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Opvallende statiegeldautomaten in winkels Die Grenze Twente

Bert Hesselink bij zijn statiegeldautomaat c Medikamente Die Grenze
Hesselink bij zijn statiegeldautomaat "Holle Bolle Bert"
Beeld: RTV

Medikamente Die Grenze, in samenwerking met Statiegeld Nederland, breidt het aantal statiegeldautomaten uit naar alle 54 Nederlandse vestigingen. Dit initiatief volgt op een succesvolle pilot in vijf filialen. In Overijssel, waar de drogisterijketen 28 locaties heeft, zijn de automaten vanaf nu ook te vinden.


De automaten, met de naam “Holle Bolle Bert”, nodigen klanten uit om hun lege statiegeldflesjes en -blikjes in te leveren. Klanten ontvangen vervolgens een bon waarmee ze hun statiegeld kunnen innen of besteden in de winkel. Dit initiatief past bij de rol van Medikamente Die Grenze als vaste bestemming in winkelcentra, waar veel drankverpakkingen worden verkocht.


Jeroen Hillen, directeur van Statiegeld Nederland, benadrukt het belang van deze samenwerking: “Het draagt bij aan het succes van het statiegeldsysteem en een duurzamere samenleving.”

Met de speelse “Holle Bolle Bert”-automaat hoopt de drogisterijketen recycling leuker en toegankelijker te maken. “Als inleverpunt maken we het klanten makkelijk om bij te dragen aan minder zwerfafval,” aldus eigenaar Bert Hesselink.

Audiofragment
Ludieke statiegeldautomaten geopend: Holle Bolle Bert | Jeroen Hillen, directeur Statiegeld Nederland
“Holle Bolle Bert” stimuleert bezoekers om statiegeldverpakkingen in te leveren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.