Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Naast Mandervener Gert ook Kay Huzink aan de start van Rallye du Maroc

The Beast Dakar
Beeld: Jongbloed Dakarteam

De Rallye du Maroc is van start gegaan. Een belangrijke voorbereidingswedstrijd voor veel rallyteams richting de Dakar Rally van 2025. Ook het team van Gert Huzink is aanwezig met een nieuw model MKR Technology hybride rallytruck. De focus ligt volledig op testen in wedstrijdomstandigheden.


Het team zet twee trucks in: Gert Huzink rijdt met zijn ervaren navigator Rob Buursen, terwijl zijn neef Kay Huzink zijn debuut maakt in de "oude" truck van Gert. Voor Kay staat het opdoen van ervaring en kilometers centraal. Beide teams rijden met trucks in een sobere, zwarte uitvoering, omdat sponsors zich nog in een voorbereidende fase bevinden.


Vanwege FIA-regelgeving moeten de trucks in de open klasse starten, maar tijdens de Dakar Rally zullen ze weer uitkomen in het reguliere truckklassement.

De Rallye du Maroc begint zondag met een proloog van 25 kilometer, waarna van maandag tot en met vrijdag dagelijks gemiddeld 300 kilometer aan etappes wordt verreden. Bij een succesvolle afronding op vrijdag 11 oktober hebben de teams ruim 1500 wedstrijdkilometers en bijna 1000 verbindingskilometers afgelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.