Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal introduceert aangepaste Fashionbon voor kinderen van ouders met laag inkomen

Maaike Rodel
Beeld: Gemeente Oldenzaal

De gemeente Oldenzaal speelt in op de toenemende financiële uitdagingen van haar inwoners door de aanpak van ondersteuning voor gezinnen met een laag inkomen te herzien. Dit jaar is het de laatste gelegenheid dat ouders automatisch kledingbonnen voor hun kinderen ontvangen. In plaats daarvan zal de gemeente in de toekomst een meer maatwerkgerichte benadering hanteren.


Wethouder Maaike Rödel benadrukt het belang van een afgestemde ondersteuning: “Samen met de inwoners willen we kijken welke hulp het meest nodig is. Voor sommige gezinnen is hulp bij winterkleding essentieel, terwijl anderen wellicht voldoende steun vanuit hun netwerk hebben.” Deze nieuwe aanpak houdt in dat sommige ouders mogelijk nog steeds een kledingbon ontvangen, terwijl anderen alternatieve vormen van ondersteuning aangeboden krijgen.

De uitgifte van de kledingbonnen wordt georganiseerd door Stichting Leergeld en Impuls. Gezinnen die in aanmerking komen en geregistreerd zijn bij Stichting Leergeld, ontvangen binnenkort een brief. Deze brief kan in november worden ingeleverd voor het ophalen van de bonnen bij Impuls. Ouders die denken in aanmerking te komen, maar niet bekend zijn bij Stichting Leergeld, kunnen zich melden bij Impuls.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.