Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedese wethouder financiën voorlopig uit de roulatie na val van paard

Marc Teutelink
Beeld: Ernst Bergboer

Het Enschedese college moet het voorlopig stellen zonder wethouder Marc Teutelink. De financieel wethouder is zondag gevallen bij het paardrijden en heeft daarbij een breuk in een rugwervel opgelopen in combinatie met een nekhernia. Dat is maandag in een brief aan de gemeenteraad kenbaar gemaakt.

Teutelink is zondag direct geopereerd. De operatie was succesvol, staat in de raadsmededeling. 'Een en ander ziet er gelukkig positief uit, en [hij] gaat nu een periode van herstel in.'

Onderlinge vervanging tot herfstvakantie

Dat betekent dat Marc Teutelink voorlopig niet in staat zal zijn om zijn werkzaamheden te hervatten. Tot aan de herfstvakantie worden zijn taken in ieder geval waargenomen door de vijf andere collegeleden. 'In die periode hopen we wat meer beeld te krijgen over de herstelperiode, wat dit betekent voor zijn inzetbaarheid en hoe we dit kunnen opvangen.'

Druk met lobby

Het is dus zeer onzeker of de wethouder het jaarlijkse begrotingsdebat op maandag 11 november zal halen. Teutelink kondigde vorige week bij de presentatie van de gemeentebegroting nog aan dat het college een bezuiniging van tientallen miljoenen voorbereidt vanaf 2026, omdat het Rijk niet met extra geld over de brug komt via het Gemeentefonds.

20231005 beeldbewerking marc teutelink gemeenteraad ernst bergboer
Lees ook
Enschede bereidt zich voor op megabezuiniging (maar de 'strijd' in Den Haag gaat door)

De Enschedese wethouder is een van de kartrekkers in een landelijke lobby. Eind september sprak hij daarom in een 'rondetafelgesprek' in Den Haag Tweede Kamerleden toe. Teutelink liet 1Twente eind vorige week nog weten al druk te zijn met verdere acties op VNG-niveau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.