Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kunstacademie in Enschede ontruimd en gesloten na bedreiging: 'Geen risico nemen'

20241008 AKI Art EZ ontruimd Dennis Bakker
Beeld: News United / Dennis Bakker

Kunstacademie AKI in Enschede is dinsdagmiddag ontruimd en gesloten. Dit besloot het bestuur van de school in Roombeek te doen op advies van de politie na een bedreiging die zeer serieus wordt genomen, zo staat te lezen in een verklaring op de website.

"Het ontruimen en sluiten van een gebouw waar onderwijs wordt gegeven en waar studenten hard aan het werk zijn, is geen eenvoudig besluit", staat in het bericht.

Volgens een woordvoerder van de politie is er vanochtend een melding binnengekomen. "We zijn op locatie geweest voor de melding, maar er waren geen aanwijzingen voor een acute dreiging."

Preventieve ontruiming en sluiting

Toch besloot het College van Bestuur over te gaan tot preventieve ontruiming en de deuren van het pand de rest van de dag te sluiten, naar eigen zeggen op advies van de politie. "Er is een bedreiging gedaan aan het adres van de AKI die we zeer serieus nemen. En dan is een dergelijke beslissing een hele logische; wij willen op het gebied van veiligheid geen risico’s nemen voor onze medewerkers, studenten en de omgeving."

"Om wat voor een bedreiging het precies gaat, doen we liever geen uitspraak", aldus Marieke de Boer, woordvoerder van de kunstacademie.

Donderdag weer open

In een bericht aan studenten laat AKI weten dat het pand donderdag weer open gaat. “Morgen kijkt het managementteam, samen met het College van Bestuur, welke stappen daar aanvullend voor nodig zijn”, staat in het bericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.