Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van danseressen tot biertorens; Albergse vriendengroep brengt Megapark naar Twente en innoveert met nieuw soort tentfeest

Het is geen geheim dat veel jongeren hun zomers spenderen op het Spaanse Mallorca. Van de sfeer op het eiland in de Balearen kunnen sommigen geen genoeg krijgen. Dit geldt ook voor een Albergse vriendengroep. Zij kwamen met het idee om deze sfeer naar hun dorp te brengen. “Dit zie je nergens in de buurt.”

Het idee kwam eerder dit jaar. “We wilden met de kameraden een feest organiseren. Eerder hebben we wel bij onze keet een tent gehad, maar dat was kleinschalig”, vertelt Collin Borgerink, medeorganisator. “Dat was hier ook eerst de bedoeling, vierhonderd bezoekers was het plan, maar dat is helemaal uitgegroeid. We ontvangen zaterdag zo’n vijftienhonderd bezoekers”, aldus de jonge organisator.

“Iedereen heeft wel ergens verstand van”

De vriendengroep, bestaande uit zestien jonge Albergenaren van rond de 19 jaar, maakt het festivalterrein zelf gereed. “Iedereen heeft wel ergens verstand van”, zegt Borgerink. “Ik werk met licht en geluid, een aantal volgen een veiligheidsopleiding, dus die zijn verantwoordelijk voor het veiligheidsplan en anderen zijn weer timmerman. Zo heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten, waardoor we het samen met elkaar tot stand kunnen brengen zonder externe partijen.”

De jongeren wisselen de werkzaamheden met elkaar af. “Overdag komen we op de dagen dat we vrij zijn helpen, dus we zijn altijd wel met een paar man bezig. 's Avonds komen we met zo veel mogelijk.”

Lees verder onder de afbeelding.


Malles Bumsbar Albergen ingang 20241008
Beeld: Niels Wesselink

De naam, Malle’s Bumsbar, is afgeleid van het Spaanse feesteiland Mallorca. “Malle is een bijnaam van Mallorca en Bumsbar is een lied dat daar veel wordt gedraaid, dus dat is de link”, vertelt Borgerink.

Ambities

Ondanks dat de eerste editie nog plaats moet vinden is de ambitieuze organisatie bezig met de toekomst. “We willen elk jaar blijven innoveren, met nieuwe attributen.” Borgerink geeft aan dat het Mallorcathema behouden zal blijven voor de edities die volgen.

Malles Bumsbar Albergen tent 20241008
Beeld: Niels Wesselink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.