Verkeer
Stuur appje
Zoek

Belangrijke Hengelose verkeersader drie weken dicht vanwege aanleg rotonde

241010 laan van driene rotonde GEMEENTE HENGELO
De afsluiting is noodzakelijk voor de aanleg van een rotonde en het vernieuwen van het asfalt op de Laan van Driene.
Beeld: gemeente hengelo

Een deel van de P.C. Hooftlaan en de Laan van Driene wordt van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 1 november afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting is noodzakelijk voor de aanleg van een rotonde. De Laan van Driene is dicht vanaf de kruising met de Reviusstraat; een afstand van bijna 500 meter.

"Uiteindelijk zorgt deze nieuwe rotonde voor betere doorstroming en verkeersveiligheid. In deze drie weken verwachten we extra verkeersdrukte in de omgeving. Ga daarom goed voorbereid op weg", aldus een woordvoerder van de gemeente Hengelo.

Nieuw asfalt

De Laan van Driene is afgesloten vanaf het kruispunt met de Sportlaan Driene tot aan het kruispunt Reviusstraat – Egstraat. In deze drie weken wordt de aanleg van de nieuwe rotonde afgerond en krijgt het afgesloten deel van de Laan van Driene nieuw asfalt.

Omleidingen

Voor doorgaand verkeer van en naar Enschede adviseert de gemeente Hengelo om de snelwegen A1 en A35 of de Vliegveldstraat (N737) te nemen. "Of liever nog, pak de fiets, bus of trein om opstoppingen te voorkomen. Voor bestemmingsverkeer binnen Hengelo is een omleiding ingesteld."

Winkelcentrum Groot Driene en het naastgelegen tankstation blijven bereikbaar via de rotonde Staringstraat.

241010 laan van driene rotonde afb GEMEENTE HENGELO
Zo moet het er straks uit komen te zien. De driesprong wordt een viersprong. Aan de noordkant komt een toegangsweg tot het winkelcentrum.
Beeld: gemeente hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.