Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Start wijkverbeterplan Glinde-Hooiland Oldenzaal: ‘Samen groene en sociale toekomst tegemoet’

Waterberging Glinde Hooiland
Wethouder Evelien Zinkweg bij de officiële start van het wijkverbeterplan Glinde-Hooiland: "We gaan samen een groene toekomst tegemoet."
Beeld: Redactie Twente FM

Met de aanleg van een waterberging achter de parkeerplaats van sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal is dinsdagmiddag de eerste fase van het wijkverbeterplan Glinde-Hooiland officieel van start gegaan. De wijk wordt in de komende 10 tot 15 jaar in samenspraak met de bewoners klimaatbestendig én in sociaal opzicht leefbaar(der) gemaakt. Wethouder Evelien Zinkweg: “We gaan samen een groene toekomst tegemoet.”

Omdat er zoveel moet gebeuren, zowel op ruimtelijk als sociaal gebied, werkt de gemeente samen met partners als WBO Wonen, Impuls, Wijkracht, Vitens en Cogas. Wijkbewoners konden ook op verschillende momenten mee denken over het wijkverbeterplan. Wethouder Zinkweg, dinsdagmiddag bij de symbolische aftrap van het ingrijpende project: “Hier komen heel veel dingen bij elkaar. Dit is goed voor het klimaat, maar ook voor de woonomgeving.”

Capaciteit uitgebreid

Dat maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering het hoofd te bieden geen overbodige luxe zijn, bleek onlangs nog weer toen tijdens hevige regenbuien de nabij gelegen fietstunnel naar de wijk de Thij blank kwam te staan. Voldoende aanleiding om de capaciteit van de bergingsvijver op de voormalige velden van Quick’20 met 10 procent uit te breiden naar 4400 m3.

Zo efficiënt mogelijk

Door werkzaamheden en onderwerpen te combineren en samen te werken met verschillende partners, probeert de gemeente het wijkverbeterplan zowel op ruimtelijk als sociaal gebied zo efficiënt mogelijk uit voeren. De afgelopen maanden zijn in de Primuladstraat al ondergrondse leidingen aangelegd. Dinsdagmiddag is officieel de eerste fase van start gegaan met de aanleg van de waterberging en een hemelwaterriool tot de Hyacinthstraat. In fase 2 leggen wordt een nieuw vuilwater- en regenwaterriool aangelegd.

Renovatie, sloop, nieuwbouw

In de wijk Glinde-Hooiland is onlangs door WBO Wonen al een omvangrijk project, bestaande uit renovatie en sloop met nieuwbouw, afgerond. Het ging om in totaal 82 woningen aan de Papaverstraat, Narcissenstraat en Begoniastraat. In de afgelopen drie jaar werden in totaal 42 woningen gerenoveerd en energiezuinig gemaakt. Er werden 40 woningen gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.