Verkeer
Stuur appje
Zoek

Grote hoeveelheden vloeistoffen voor productie van drugs aangetroffen in loods in Enschede

20241009 Olieslagweg Twekkelerveld Enschede politie onderzoek
De politie doet woensdagochtend al uren onderzoek aan de Olieslagweg.
Beeld: News United/Dennis Bakker

Bij een inval in een loods aan de Olieslagweg zijn woensdagochtend grote hoeveelheden vloeistoffen aangetroffen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Het onderzoek naar de opmerkelijke vondst neemt vele uren in beslag.

Buurtbewoners zagen woensdagochtend hoe een aantal geblindeerde auto's van de Dienst Speciale Interventies en een shovel zich verzamelden bij een terrein met garageboxen in de wijk Twekkelerveld. Een hekwerk werd met de shovel geforceerd om op het terrein te komen.

Chemische stoffen

Het onderzoek richtte zich vervolgens op een garagebox. Agenten van de afdeling Landelijke Faciliteiten Ontmantelen (LFO) waren op het terrein aanwezig. Deze politiedienst houdt zich specifiek bezig met incidenten waarbij gevaarlijke en chemische stoffen betrokken zijn.

Die vloeistoffen werden aangetroffen in een loods op het terrein. Het gaat waarschijnlijk om een grondstof of restproduct bij de productie van synthetische drugs. De opsporingsdiensten zijn zorgvuldig te werk gegaan, omdat de opslag in een gebied met veel woningen staat en de stoffen brandgevaarlijk of explosief kunnen zijn.

Eerder al pand gesloten

Eerder dit jaar was het ook al raak aan de Olieslagweg met een drugsgerelateerd incident. Een bedrijfspand werd in januari voor een periode van zes maanden gesloten, omdat er sprake was van drugshandel. Het is niet bekend of deze sluiting enig verband houdt met de vondst van deze woensdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.