Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Historische kring Wederden zoekt winkelinventaris: nieuwe tentoonstelling vanaf januari

241002 Foto Mag het iets meer zijn
Beeld: Wederden

De Historische Kring Wierden is druk bezig met de voorbereidingen voor hun nieuwe tentoonstelling, ‘Mag het iets meer zijn’, die op 18 januari 2025 van start gaat. Deze expositie richt zich op de plaatselijke middenstand, zoals slagers, bakkers en kruideniers, en belicht hun belangrijke rol in de gemeenschap, die bijna verloren is gegaan door de opkomst van zelfbedieningswinkels en supermarkten zoals Albert Heijn en Jumbo.

Harry Middeljans: "De organisatie zoekt authentieke winkelinventaris, waaronder snijmachines, slagersbenodigdheden en bakkersgereedschap, om de tentoonstelling compleet te maken. Daarnaast zijn we ook op zoek naar informatie over lokale winkels en hun geschiedenis."

Audiofragment
Op zoek naar authentiek winkelinventaris expositie Wierden | Harry Middeljans
Vanaf 18 januari 2025 staan de deuren open voor ‘Mag het iets meer zijn’, de gevleugelde uitspraak van slagers en kruideniers als het afgesneden stuk kaas net iets meer woog dan de gevraagde drie ons, de verse worst net iets zwaarder was of vergelijkbare zaken.

Iedereen die kan bijdragen met materialen of kennis is van harte welkom om contact op te nemen met de coördinatoren, Antoon Ros en Harry Middeljans, via e-mailadres van de Historische Kring Wierden: [email protected].

"Deze tentoonstelling belooft een boeiende blik te werpen op het verleden van de lokale middenstand en zal een waardevolle aanvulling zijn op het culturele erfgoed van Wierden."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.