Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Restaurant ‘Allez verkeert’ opent in Losser: ‘Samen koken met mensen met dementie’

Kok Carll Sijpkes aan de slag
Beeld: Fundament

Restaurant ‘Allez verkeert’ in Losser gaat dinsdag 15 oktober open. “We gaan samen koken met mensen met dementie”, vertelt Jannet Huisman, mantelzorgconsulent van Fundament, in de ochtendshow Twente Wordt Wakker.

Restaurant ‘Allez verkeert’ is een nieuwe activiteit van Fundament. “Onder begeleiding van onze chef-kok Carll Sijpkes gaan we samen met mensen met dementie koken.”

Audiofragment
Restaurant Allez verkeert | Jannet Huisman
Hou je van koken en heb je (beginnende) dementie? Vanaf 15 oktober 2024 gaat Fundament samen 1 keer per maand koken onder begeleiding van chef-kok Carll Sijpkes.

Eens per maand

Fundament organiseerde vorig jaar, in het kader van Wereld Alzheimerdag, deze activiteit voor het eerst. “Acht mensen met dementie deden daaraan mee en dat is toen heel erg goed bevallen. Mensen wilden hier graag mee verder, vandaar dat we nu een keer in de maand deze activiteit houden.”

Samen eten

Als je dementie hebt, wil niet zeggen dat je dingen niet meer kunt, benadrukt Huisman. “Mensen die altijd gekookt hebben, en dat heel erg leuk gevonden hebben, kunnen dat nog. Het is voor hen ook fijn om dat weer te doen.”
De maaltijd wordt door de koks en hun mantelzorgers zelf ook genuttigd.

Aanmelden

De kookactiviteit wordt vanaf 15 oktober 2024 eens per maand gehouden. Gestart wordt om 14.30 uur met de voorbereidingen en het koken van de maaltijd. Mantelzorgers zijn welkom vanaf 16.00 uur voor een kop koffie. De maaltijd, drie gangen, begint om 16.30 uur.
Aanmelden kan bij Fundament via 053-5369400 en vragen naar Jannet Huisman, of mailen naar: [email protected]
Meer info via www.fundamentlosser.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.