Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zoektocht naar de Voorvechter van het Platteland: ‘Iemand die zich inzet voor de leefbaarheid’

Henk aalderink
De prijs is vernoemd naar Henk Aalderink (1949-2015), voormalig burgemeester van de gemeente Bronckhorst. Hij was een van de grondleggers van P10.
Beeld: P10

De periode om personen te nomineren voor de titel ‘Voorvechter van het Platteland 2024’ loopt bijna op haar eind. Tot dinsdag 15 oktober 2024 bestaat de mogelijkheid om iemand op de nominatielijst te zetten. “Dat moet iemand zijn die een onmisbare bijdrage heeft geleverd aan de lokale samenleving”, zegt Betty Sibbel, P10-coördinator.

“Het moet iemand zijn die zich belangeloos en passievol inzet voor de leefbaarheid van de lokale gemeenschap”, vertelt Sibbe.. “Ook moet diegene in een P10-gemeente wonen.” P10 is een samenwerkingsverband van 32 plattelandsgemeenten in Nederland. De naam slaat op de tien oorspronkelijke gemeenten die met de samenwerking zijn begonnen. “Nummer 33, Tholen in Zeeland, staat in de startblokken”, voegt Sibbel toe. Vier van deze gemeenten liggen in Twente: Dinkelland, Hof van Twente, Tubbergen en Twenterand.

Henk Aalderink Prijs

De prijs is vernoemd naar Henk Aalderink (1949-2015), voormalig burgemeester van de gemeente Bronckhorst. “Henk was één van de grondleggers van P10. Hij had echt een passie voor het platteland en wilde dat we gezamenlijk op zouden komen voor de belangen van het platteland”, aldus Sibbel. In 2008 werd P10 opgericht. “Om de herinnering aan deze tien jaar geleden overleden grondlegger levend te houden hebben we de Henk Aalderink Prijs in het leven geroepen.”

icon_main_info_white_glyph

Nomineren

Tot 15 oktober kunnen er nominaties worden ingediend. Dit kan op de site van P10. Geef door wie genomineerd wordt, voor welk initiatief deze voorvechter zich heeft ingezet en waarom dit initiatief belangrijk is voor de leefbaarheid in de gemeenschap. Belangrijk is dat het initiatief is opgezet zonder winstoogmerk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.