Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe single Hengeloër Merlijn Dewasme: 'Eerbetoon aan de mensen om me heen'

240719 merlijn dewasme OOST
Merlijn Dewasme (tweede van rechts) met z'n band.
Beeld: oost

De Hengelose singer-songwriter Merlijn Dewasme brengt vandaag de tweede single van zijn debuutalbum ‘Perspectief’ uit. ‘Andere Man’ is volgens Dewasme 'een krachtige poprock-song over hoe zijn leven zou zijn als hij niet in zo’n bevoorrechte situatie was opgegroeid'. Op 9 november vertegenwoordigt de geboren Diepenheimer Overijssel op het Regio Songfestival in Maastricht.

Dewasme: "Ik schreef dit nummer naar aanleiding van mijn schuldgevoel naar anderen die het minder goed hebben. Met zinnen als 'Wat als ik niet dezelfde naam gedragen had?' en 'Wat als ik nooit geholpen was?' fantaseer ik over hoe mijn leven er óók uit had kunnen zien. Daarnaast is het een eerbetoon aan de mensen die mij door de jaren heen hebben geholpen, om te worden wie ik nu ben." Het nummer is te vinden op alle bekende streamingdiensten.

240415 Merlijn Dewasme FOTO Maaike Ronhaar
Lees ook
Hengeloër Merlijn Dewasme wil de wereld veroveren met Nederlandstalige 'verhaalpop'

Eerder schreef Merlijn Dewasme het officiële bevrijdingsnummer voor Overijssel, stond hij op Eurosonic Noorderslag en organiseerde hij de eerste editie van het Hengelose festival ‘Bare Foot at Sundown’.

Kers op de taart

De komende tijd is hij op verschillende plekken te zien. Zo speelt hij tijdens de Museumnacht in Enschede, op 9 november op het Regio Songfestival (te zien op bij alle regionale omroepen) en als kers op de taart presenteert hij op 29 november zijn debuutalbum in Theater de Kleine Willem in Enschede.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.