Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede-speld voor kartrekker en verbinder op het Euregio Bedrijvenpark

20241011 Erwin Appels Enschede Speld Roelof Bleker gemeente Enschede
Erwin Appels ontving de Enschede-speld uit handen van burgemeester Roelof Bleker.
Beeld: Gemeente Enschede

Als voorzitter van de Vereniging Euregio Bedrijvenpark zette hij zich acht jaar lang hard in voor het wel en wee op het bedrijventerrein in Enschede-Oost. In die rol heeft hij volgens de gemeente een belangrijke rol gespeeld als verbinder. En daarom ontving Erwin Appels donderdagavond een Enschede-speld uit handen van burgemeester Roelof Bleker.

De Enschede-speld wordt toegekend aan personen die zich op bijzondere wijze voor de stad hebben ingezet voor een speciale zaak, of op een bepaald terrein. De uitreiking was donderdag tijdens de algemene ledenvergadering van Euregio Bedrijvenpark, die gehouden werd op de Military in Boekelo.

Leefbaarheid en veiligheid

Erwin Appels is directeur van Dirk Nijhuis en Appels Schilderwerken, tevens gevestigd op het bedrijventerrein in Enschede-Oost. Appels wordt gezien als de drijvende kracht achter de geleidelijke verhoging van de leefbaarheid en veiligheid op het bedrijvenpark. Dit onder meer door zich in te zetten voor het invoeren van een bedrijveninvesteringszone (BIZ), waarmee er extra middelen vrijkwamen.

Samenwerkende bedrijventerreinen

Vanuit zijn vrijwillige rol als voorzitter is hij een belangrijke trekker geweest van de Stichting Samenwerkende Bedrijventerreinen Enschede, die in 2022 formeel is opgericht. Bij deze stichting, waar de krachten worden gebundeld voor een sterke economie, is Appels penningmeester.

Daarnaast houdt hij zich vanuit zijn rol in de ledenraad van Enschede Energie bezig met verduurzaming op bedrijventerreinen en helpt hij in zijn eigen bedrijf mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.