Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Losser heeft tijdelijk locatie voor hondenrenveld op het oog in De Lutte

Losloop hondenterrein
Honden op een losloopveldje
Beeld: Twente FM

De gemeente Losser heeft een tijdelijke locatie voor een hondenrenveld op het oog in De Lutte. Dat vertelt wethouder Jan Engels in de oordeelsvormende vergadering, die donderdagavond 10 oktober gehouden werd.

Aanleiding is de vraag van de CDA-fractie naar de voortgang van de zoektocht van het college naar een hondenrenveldje in de gemeente Losser. In oktober 2023 heeft de raad de motie 'Aanleg Hondenrenveldjes in de gemeente Losser' aangenomen. “Daarin werd het college verzocht werd om in samenspraak met dorpsraden en inwoners nog voor de zomervakantie van 2024 te starten met de realisatie van hondenrenveldjes. Hoever is het daar nu mee?”, vraagt CDA-raadslid Sandra Tiethoff.

Stappen gezet?

Het CDA wil weten welke stappen er gezet zijn om de aanleg van hondenspeelveldjes te realiseren en welke concrete acties gepland staan, die ervoor moeten zorgen dat deze veldjes daadwerkelijk aangelegd worden.

Afgevallen locaties

Engels geeft aan dat de gemeente een aantal jaren geleden een oproep lanceerde, waarbij inwoners werden aangespoord een locatie voor een hondenveld te melden bij de dorpsraden binnen de gemeente. “Daar is een aantal reacties binnengekomen, maar die zijn bijna allemaal afgevallen omdat ze al een andere bestemming hadden, dus niet passend waren, of dat er vanuit de omwonenden veel weerstand was”, aldus Engels.

“Een heleboel voorstellen worden op Facebook door andere lezers afgekraakt.”

“Aan die situatie is nog steeds niet veel veranderd. Met enige regelmaat komen nog steeds voorstellen binnen, veelal via Facebook, en een heleboel voorstellen worden dan ook op Facebook door andere lezers afgekraakt.”

Tijdelijke locatie

De gemeente Losser is nog steeds op zoek naar een goede locatie. “We hebben nu een tijdelijke locatie in De Lutte op het oog. Met als perspectief, voor op langere termijn, een veld in De Lutte, wellicht in combinatie met de nieuwe sporthal, als het sporthalplan doorgaat.”

Bewonersavond in het najaar

Voor deze tijdelijke locatie wil de gemeente in dit najaar een bewonersavond organiseren, met de kartrekkers van De Lutte. “Zodat we dan ook weten hoe het leeft in de buurt. Als er geen bezwaren komen, kunnen we snel het hondenrenveld inrichten. Omdat we denken dat we daar wellicht echt stappen kunnen zetten is er in de voorjaarsnota ook een bedrag voor gereserveerd.”

Monitoren Facebook

Tiethoff vraagt zich af of de reacties op Facebook over de hondenrenveldjes dienstdoen als toetsing van het college. “U zegt: we monitoren Facebook. Is dit de toetsing van het college voor het aandragen van veldjes? Want in mijn optiek zijn er heel veel mensen die een mogelijke locatie hebben ingediend, maar die niet over is gekomen bij de gemeente.”

“We kunnen geen antwoord geven op vragen van inwoners, omdat het hier aan communicatie schort.”

Inventarisatie

Het CDA-raadslid ziet graag een inventarisatie van de mogelijke locaties die mensen hebben aangedragen. “Wij krijgen vragen hierover van betrokken inwoners, die graag zien dat er een hondenrenveldje gerealiseerd gaat worden, en we kunnen geen antwoord geven omdat het hier aan communicatie schort.” Ze wil als raadslid meegenomen worden in de communicatie over de stappen die gezet worden om tot de realisatie van de veldjes te komen.

Gemak contra overlast

De wethouder ontkent dat Facebook gebruikt wordt als toetsing. “We gaan er echt wel wat zorgvuldiger mee om. Dat maakt ook dat we op beoogde locaties kijken of het echt wel kan en ook hoe omwonenden daarover denken. Anders creëren we voor het gemak van de een hoop overlast voor de ander.”

Richten op De Lutte

Engels: “We gaan ons in eerste instantie richten op De Lutte en daarna komen we bij de raad terug om aan te geven wat het heeft opgeleverd en ook welke andere opties er zijn. Want niemand is erbij gebaat als dit vraagstuk steeds maar blijft spelen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.