Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose ondernemers adverteren 'per ongeluk' voor gratis parkeren in centrum Hengelo

20241014 foto bord gratis parkeren gratis almelo in hengelo foto arjen waanders
Een bord aan de Beursstraat in Hengelo voor gratis twee uur parkeren, blijkt een campagne te zijn van de ondernemersvereniging Centrum Almelo Actief.
Beeld: 1Twente

Bezoekers van de binnenstad van Hengelo moeten deze week verrast hebben opgekeken bij het zien van een reclamebord in de Beursstraat voor twee uur gratis parkeren in alle parkeergarages op donderdag, vrijdag en zaterdag. Automobilisten die een parkeerplekje, zoeken, moeten niet te vroeg juichen: in het centrum van Hengelo moet gewoon worden betaald voor een parkeerplek in een parkeergarage. Het blijkt te gaan om een campagne van de ondernemersvereniging Centrum Almelo Actief.

Yvonne Aman, centrummanager binnenstad van Almelo, begrijpt dat het bord in het centrum van Hengelo voor de nodige verwarring zorgt. De campagne is regionaal uitgezet in Twente en komt voort uit het Almelose coalitieakkoord, waarin voor een periode van 4 jaar jaarlijks 300.000 euro beschikbaar is om parkeren in de binnenstad te verbeteren.

'Wat ongelukkig'

Aman zegt zelf niet te weten waar de borden precies zijn uitgezet door het bedrijf dat de borden plaatst. Dat er nou nét een bord midden in het centrum van Hengelo is terechtgekomen, noemt ze wat ongelukkig. "Het is misschien niet leuk, maar hij hangt er maar een weekje."

  • 20241014 foto bord gratis parkeren gratis almelo hvz quint olde riekerink
    Naast een bord in het centrum, zijn er ook borden geplaatst aan de Bornsestraat en de Laan Hart van Zuid
    Beeld: Quint Olde Riekerink
  • 20241014 foto bord gratis parkeren gratis almelo bornsestraat tygo veldstra1
    Naast een bord in het centrum, zijn er ook borden geplaatst aan de Bornsestraat en de Laan Hart van Zuid
    Beeld: Tygo Veldstra

De centrummanager van Almelo zegt bij soortgelijke campagnes in de toekomst er zeker rekening mee te willen houden dat deze borden niet in het centrum van Hengelo geplaatst worden. "Aan de andere kant moet je anderen wel de kans geven om te adverteren." Het geldt overigens andersom ook dat ondernemers in Almelo niet gelukkig zijn met campagnes van andere steden in de Aastad.

Afstemming

Ook Monique Delsing-Otto, marketingmanager bij Hengelo Promotie, was maandag verrast door het reclamebord in het centrum van Hengelo. "Het staat iedereen natuurlijk vrij om te adverteren op welke plek dan ook. Dat doen wij ook als het gaat om onze evenementen. Bij deze campagne met deze boodschap was enige afstemming echter wel zo sjiek geweest." Delsing-Otto zegt blij te zijn met de opmerking van de centrummanager binnenstad van Almelo dat men hier in de toekomst extra alert op zal zijn.

“Bij deze campagne met deze boodschap was enige afstemming wel zo sjiek geweest.”

Beter samenwerken

Als het gaat om het voeren van campagnes door de verschillenden steden in Twente, dan is er vanuit Almelo de wens om beter samen te werken in de toekomst. De centrummanagers kennen elkaar goed en zitten regelmatig bij elkaar, maar er valt zeker een slag te maken. "Eigenlijk zijn we één groot dorp met elkaar", zegt Yvonne Aman. "Nu zitten we te vaak nog op ons eigen eilandje. Het zou mooi zijn als we elkaar in de toekomst meer weten te vinden en elkaar kunnen versterken."

20231206 shop en go hengelo IMG 7868
Lees ook
Shop & Go-parkeerplaatsen in Hengelo worden voorlopig blauwe parkeerzone

Gratis kort parkeren in Hengelo

Is gratis parkeren in het centrum Hengelo dan niet mogelijk? Jawel. Wie een snelle boodschap moet doen, kan gratis kort parkeren op één van de 13 blauwe zone-parkeerplaatsen in de stad. Hier mag met een blauwe parkeerschijf gratis 30 minuten geparkeerd worden. De parkeerplekken zijn onder meer te vinden aan de De Wetstraat, Smutsstraat, Drienerstraat en Langestraat. Op koopzondagen en feestdagen is parkeren ook gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.