Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ook ‘neutrale’ sfeerverlichting geeft Oldenzaal in wintermaanden feërieke aanblik

Winterverlichting Oldenzaal
Beeld: Bart Grönefeld

De Oldenzaalse binnenstad biedt sinds vorige week vrijdag als het duister is ingetreden een feërieke aanblik. In eendrachtige samenwerking hebben de Stadsnoabers en Oldenzaal Promotie nieuwe feestverlichting aangeschaft, die de binnenstad ook in de wintermaanden levendig en aantrekkelijk moet houden.

De nieuwe sfeerverlichting heeft een wat neutralere uitstraling dan de oude, die vooral associaties opriep met het kerstfeest. De nieuwe verlichting, die vorige week vrijdag werd opgehangen en ontstoken, bestaat uit biologisch afbreekbare bollen in de Oldenzaalse kleuren: blauw, wit en goud.

Bredere strategie

De sfeerverlichting is onderdeel van de bredere strategie van de Stadsnoabers en Oldenzaal Promotie om de binnenstad levendig en aantrekkelijk te houden, ook in de wintermaanden. Stadsnoabers is het samenwerkingsverband, met daarin onder meer de gemeente, de stichting Oldenzaalse Binnenstad Ondernemers (SOBO) en Oldenzaal Promotie, dat zich inzet om de binnenstad nog mooier en aantrekkelijker te maken.

Warmte en gezelligheid

De nieuwe sfeerverlichting mag dan niet meer direct naar kerst verwijzen, de verlichte bollen stralen wel degelijk de warmte en gezelligheid uit, waar veel mensen in deze tijd van het jaar behoefte aan hebben. Overigens neemt de Oldenzaalse binnenstad inmiddels al wel een voorschot op oud n& nieuw met een oliebollenkraam op het Bisschopsplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.