Verkeer
Stuur appje
Zoek

Theo Busch is bij Enschedese voetbalvereniging Vogido veel meer dan alleen voorzitter, en is nu ook Ridder

Theo Busch
Beeld: Gemeente Enschede

'Wie Theo Busch zegt, zegt Vogido, wie Vogido zegt, zegt Theo Busch.’ Zo eindigt de lijst met verdiensten die maken dat Theo Busch, icoon van de Enschedese voetbalvereniging Vogido, maandagavond werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door loco-burgemeester Arjan Kampman tijdens de ledenvergadering van de club.

Busch is vanaf 1993 voorzitter van Vogido, maar steekt ook zelf regelmatig zijn handen uit de mouwen. Hij was speler, jeugdtrainer en leider, scheidsrechter en wedstrijdsecretaris.

Grootste ontwikkelingen

Onder zijn voorzittershamer is er veel bereikt in die jaren. Zo is het ledenaantal gegroeid van 400 naar circa 1100 leden. Vanaf beginjaren negentig is er een vrouwen- en meisjesafdeling opgebouwd, wat Vogido op dat gebied één van de eersten maakte.

Daarbij is er een grote jeugdafdeling ontstaan en is er nieuwe verlichting op de trainingsvelden gekomen. Verder zijn de kleedkamers uitgebreid en gerenoveerd. Ook is er een tweede kleedgebouw bijgekomen. Daarnaast zijn de natuurgrasvelden vervangen door kunstgrasvelden en is de Vogido Academie opgezet en ontwikkeld.

Maatschappelijke meerwaarde

Door de betrokkenheid van Busch wordt het in 2005-2006 gerealiseerde clubgebouw ook maatschappelijk ingezet. Zo wordt het in samenwerking met Aveleijn gebruikt als dagopvang voor mensen met een lichamelijke beperking. Ook dient het gebouw als buitenschoolse opvang.

De club heeft voor de hele wijk een maatschappelijke meerwaarde. De speeltuin is niet alleen toegankelijk voor de eigen vereniging, maar ook voor de BSO en de andere kinderen uit de buurt. Achter al deze ontwikkelingen is de nu gelauwerde voorzitter – die wordt omschreven als een man met visie, die durft stelling te nemen en positief kritisch is - al dertig jaar lang de drijvende kracht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.