Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Twentse Zorgcentra organiseert ‘grootste’ Oktoberfest voor mensen met een zorgvraag: ‘Iedereen is welkom’

Jetzt gehts Lossershof Losser Oktoberfest 20241510
Beeld: Twente FM / Pixabay

De maand van de lederhosen, dirndls en pullen bier is alweer halverwege. Overal in Twente worden feesten georganiseerd in het Oktoberfest-thema. Ook in Losser, waar de Twentse Zorgcentra het grootste Twentse Oktoberfest organiseert voor mensen met een zorgvraag. Op 17 oktober is iedereen met een zorgbehoefte welkom in de feesttent bij de Steenfabriek in Losser tijdens Jetzt Geht's LosserHof.

“De organisatie van Jetzt Geht’s Losser bood ons geheel kosteloos aan of wij gebruik wilden maken van hun feesttent”, begint Lonieke Hansma van de organisatie. Dit feest vindt plaats op 18 en 19 oktober. “Hierdoor is er plaats voor tweeduizend mensen. Dat halen we niet, maar zo kunnen we de bezoekers alle ruimte geven die ze nodig hebben.”

Andere zorgcentra

Het Oktoberfest is niet enkel bedoeld voor cliënten van de Twentse Zorgcentra. “Iedereen met een zorgbehoefte is welkom”, legt Hansma uit in de ochtendshow van Twente FM. Het feest moet mensen, die normaal niet zo snel naar een Oktoberfest zouden gaan, de kans geven om een onvergetelijke avond te beleven.

“We hebben genoeg ruimte voor iedereen”

De gigantische feesttent bij de Steenfabriek in Losser geeft de bezoekers alle ruimte die zij nodig hebben. "We weten dat mensen met een zorgvraag graag de ruimte willen, en die kunnen wij ze dan ook bieden”, aldus Hansma. De feestlocatie is geheel rolstoeltoegankelijk.

Dirndl en lederhose

Wat een Oktoberfest kenmerkt is de specifieke kledingdracht van de bezoekers en bediening. “Van de organisatie draagt iedereen dirndls en lederhosen”, zegt Hansma. “We willen wel dat sfeertje neerzetten, maar het is geen verplichting om als bezoeker in een lederhose of dirndl te komen.”

Muzikale omlijsting

De avond wordt door meerdere artiesten muzikaal omlijst. Het Feestteam, Anita’s Schlagersfestival, Wilfried Wildschwein, Marcel Veltmantime en Die Neuen Oberkrainer passeren de revue. “Het wordt echt een topfeest”, sluit Hansma af.

icon_main_info_white_glyph

Toegangskaarten

Bezoekers van het Oktoberfest moeten zich via de website van de Twentse Zorgcentra aanmelden. Een toegangskaart kost 10,60 euro.

Audiofragment
Oktoberfest Jetzt Geht's LosserHof | Lonieke Hansma
De afdeling Recreatie van De Twentse Zorgcentra organiseert dit jaar een speciale editie van het Oktoberfest: Jetzt Geht’s LosserHof, het enige én grootste Oktoberfest voor mensen met een zorgvraag in de regio Twente. Het feest is op 17 oktober 2024 van 19:00 uur tot 22:00 uur in de feesttent bij de Steenfabriek in Losser.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.