Verkeer
Stuur appje
Zoek

1Twente Almelo behaalt belangrijk keurmerk voor lokale journalistiek

1Twente en Twente FM hebben het keurmerk Nederlandse Streekomroepen behaald. Marc Visch, directeur-bestuurder van stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO), reikte het exemplaar op de Almelose 1Twente-redactie uit aan directeur Flip van Willigen.

“De streekomroep is de toekomst van de lokale omroep”, legt Visch uit. “Er zijn nu omroepen die per gemeente verdeeld worden in Nederland. Maar om alles zo goed mogelijk te professionaliseren hebben we een schaalvergroting nodig en daar is een streekomroep voor.” Volgens Visch wordt er niet zomaar een keurmerk behaald. “De omroep moet aan een aantal criteria voldoen. De bedrijfsvoering en het journalistieke niveau moeten in orde zijn. Als onafhankelijke partij hebben we dat de afgelopen periode goed doorlicht.”

Wat betekent dit voor Almelo?

“Het is een kwaliteitskeurmerk. Een Almeloër kan erop vertrouwen dat hier kwalitatief goed gewerkt wordt”, vertelt de directeur van NLPO. Van Willigen vult aan: “Doordat de omroep aan de gestelde voorwaarden en kwaliteitseisen voldoet, kan zij nog beter die locale gemeenschap in Almelo bedienen.”

Omroeplicentie

Eerder dit jaar werd bekend dat de omroeplicentie ook in Almelo naar 1Twente ging. Van Willigen: “We hebben er bij de politiek van Almelo voor gestreden om journalisten in Almelo te krijgen. Zodat we niet vanuit een centraal punt de gehele streek bedienen, maar dicht bij de mensen kunnen staan die hier wonen en werken.”

20241017 keurmerk streekomroep Almelo
Directeur Marc Visch van NLPO (rechts) reikt keurmerk uit aan directeur Flip van Willigen van 1Twente (links)
Beeld: Björn van den Elst

1Twente Almelo

De Almelose redactie is vanaf september officieel gesetteld in het Huis van Katoen en Nu. “We proberen de verhalen van de Almeloërs zo dicht mogelijk bij de Almeloërs te brengen”, vertelt Bjorn Blom, redacteur van 1Twente Almelo. “Zo maken we verhalen over mensen die hun hele leven al in Almelo wonen tot aan de trouwe Heracles supporters. Op deze manier dragen we een steentje bij om de stad nog beter op de kaart te zetten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.