Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bankieren makkelijker maken: Bibliotheek Almelo biedt 'Hulp bij Bankzaken'

PHOTO 2024 10 17 15 01 54
de Bibliotheek Almelo, gelegen aan het Baken 3
Beeld: Björn van den Elst

Contant geld wordt steeds minder gebruikt bij betalingen en bankieren, terwijl online betalingen en bankapps juist steeds belangrijker worden. De Bibliotheek Almelo houdt daarom een gratis workshop voor mensen die moeite hebben met hun bankzaken.

Vaak wordt er gedacht dat vooral senioren moeite hebben met internetbankieren. Voor een deel is dat waar: ongeveer een kwart van de ouderen maakt geen gebruik van internetbankieren en online betaalmethoden. Maar volgens De Nederlandsche Bank (DNB) worstelen ook praktisch opgeleiden met de digitale betaalwereld. Een lichamelijke of geestelijke beperking leidt daarnaast ook eerder tot problemen met internetbankieren. In totaal gaat het om zo’n 2,6 miljoen volwassen Nederlanders die niet in staat zijn hun bankzaken zelfstandig uit te voeren.

Veelvoorkomende problemen zijn het openen van een nieuwe bankrekening of het installeren van internetbankieren op de smartphone. Ook het aanvragen van een nieuwe betaalpas of onduidelijke instructies leiden tot problemen.

Extra hulp

De behoefte aan hulp is groot. En dan niet van een chatbot, maar van een medewerker op locatie. Dat lijkt alleen steeds lastiger te worden, omdat het aantal bankkantoren in Nederland de laatste tien jaar is gedaald van 1371 naar 857 filialen. Deze ontwikkeling veroorzaakt vooral problemen voor kwetsbare groepen in de samenleving, aldus DNB.

Daarom houdt de Bibliotheek Almelo een workshop ‘Hulp bij Bankzaken’. Tijdens de workshop worden de mogelijkheden voor hulp besproken en krijgen deelnemers handvatten voor het regelen van hun bankzaken. De workshop is geschikt voor klanten van alle banken.

PHOTO 2024 10 17 15 01 54 2
Ingang van de Bibliotheek Almelo
Beeld: Björn van den Elst
icon_main_info_white_glyph

Donderdag 24 oktober, 14.00-15.30 uur wordt de workshop ‘Hulp bij Bankzaken’ gehouden in de Bibliotheek Almelo (Het Baken 3). Het aantal plaatsen bij deze workshop is beperkt. U kunt zich aanmelden via: [email protected] of bel naar 06 27860866 (Filomena Mijnders). Toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.