Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschedeër Luuk is pas zestien, maar stond met zijn gitaar al voor grote zalen: ‘Douwe Bob gaf mij het mooiste compliment’

De Enschedese Luuk Scheepstra is pas zestien jaar, maar heeft al op bijzondere plekken het geluid van zijn gitaarspel laten horen. Zo speelde hij samen met Douwe Bob, volgde hij het spoor van The Beatles en stond hij kortgeleden in een uitverkocht Ahoy tijdens een Golden Earring tribute. "Maar ik heb nog lang niet alles gehad."

“Ik vind het heel leuk om zo veel verschillende dingen te doen”, vertelt Luuk, die inmiddels al tien jaar gitaar speelt. “Vorige week stond ik met duizenden andere artiesten in Ahoy en een paar dagen later zat ik weer op school met een bandje te repeteren.”

Vol schema

De muzikant was afgelopen zomer in Liverpool, waar hij een ‘open mic night’ aftrapte bij The Cavern Pub, tegenover de bijbehorende iconische club. “Daar speelden The Beatles regelmatig. Ik maakte een roadtrip langs hun belangrijkste plekken, ze komen daar natuurlijk vandaan.”

“Het publiek komt er echt om te luisteren en niet om bier te drinken”

Ook staat de gitarist in het Wilminktheater samen met zijn nieuwe band ‘Intercity’ om de muziek- en dansavond van zijn oude school te openen.

Grootste compliment

Eén van de mooiste complimenten die Luuk ooit kreeg kwam van landelijk bekende artiest Douwe Bob, die zei ‘hij speelt waanzinnig gitaar en daar gaan we nog veel van zien en horen.’ Afgelopen jaar speelde de jonge Enschedeër een nummer met de oud Songfestival-deelnemer in een uitverkocht Burgerweeshuis, in Deventer. “Ik kwam daar die avond, zonder repetitie. Dat vond ik een mooie zaal om te spelen en een erg leuk publiek.”

Thuis best

Maar de mooiste locatie waar Luuk gespeeld heeft is dichtbij huis. “Ik kies dan gewoon voor het Wilminktheater”, zegt de gitarist. “Poppodia zijn altijd dezelfde zwarte dozen waar je in staat en ik vind theaters veel mooier. Het geluid is er beter. Het publiek komt er echt om te luisteren en niet om bier te drinken.”

Verschillende stijlen

Voorlopig raakt de muzikant nog niet uitgekeken op het instrument. “De veelzijdigheid trekt me. Je hebt zoveel verschillende stijlen, het is op zoveel verschillende manieren benaderbaar”, zegt Luuk. “Iedereen heeft zijn eigen stijl, zijn eigen sound. Ik vind het dan mooi om van verschillende artiesten die sound en techniek te combineren.”

Luuk liet zijn gitaarspel horen in 1Twente Vandaag:

Op die manier maakt de gitarist er zijn eigen ding van, maar speelt hij ook veel dingen na. “Ik ben nu zestien en ik speel tien jaar, maar ik heb nog lang niet alles gehad. De gitaar is een instrument waar je je hele leven mee bezig kunt zijn.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.