Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zwaar programma voor Heracles wordt vervolgd; Ajax volgende tegenstander

Na de riante nederlaag tegen Go Ahead Eagles van twee weken geleden staat voor Heracles Almelo de volgende zware ontmoeting op het programma. Zondagmiddag komt Ajax naar Almelo. “Een prachtig affiche”, zegt trainer Erwin van de Looi.

De uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd met 4-1 verloren. Een geflatteerde uitslag volgens Van de Looi. “We waren dichtbij een resultaat, maar uiteindelijk zijn de cijfers wel hard. De eerste helft was prima. Ondanks dat Go Ahead meer de bal had, gaven we weinig kansen weg.” Er werd gerust met een 0-1 voorsprong, echter werd dit voordeel na rust volledig uit handen gegeven. “Door twee fouten van ons kunnen zij de wedstrijd omdraaien.” De Almeloërs waren dichtbij een punt. “Vlak voor tijd kregen wij nog een goede kans om de 2-2 te maken en uit de counter maakten zij even later de 3-1 en daarna ook nog de 4-1. Dat is zuur.”

Oefenwedstrijd

Tijdens de interlandperiode werd er over de grens een oefenwedstrijd gespeeld tegen Fortuna Düsseldorf. De koploper van de 2. Bundesliga werd met 0-1 verslagen, door een doelpunt van Luka Kulenovic. De Canadese spits wordt steeds belangrijker voor de Heraclieden. Van de Looi omschrijft zijn speler als ‘een spits die meerdere dingen kan’. “Hij is goed voor de goal met voorzetten, hij kan goed koppen en afwerken. Je ziet ook dat hij fitter wordt en dat hij beter mee gaat voetballen. Die ontwikkeling is mooi.” Naast Kulenovic kan Van de Looi ook vaker beschikken over Jizz Hornkamp. “Dat is alleen maar luxe voor ons.”

Tegenstander

De tegenstander deze speelronde, Ajax, is onder de Italiaanse trainer Francesco Farioli veel veranderd. “De structuur is veel duidelijker dit seizoen. Er staat een vaste organisatie, dat heeft de trainer er goed ingekregen. Zowel aanvallend als verdedigend.” Voor Heracles heeft dat ook voordelen. “Dat maakt het voor ons duidelijk wat ze gaan doen en wat we kunnen verwachten.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.