Verkeer
Stuur appje
Zoek

Weekend in Hengelo: Bokbier drinken en open dag Twents Theater

Herfstbokbierdagevenement
Beeld: Het Pleintje

Het belooft een bruisend weekend te worden in Hengelo, met voor ieder wat wils. Van het proeven van de beste herfstbiertjes tijdens de jaarlijkse Bokbierdag tot een kijkje achter de schermen bij het Twents Theater. Wij hebben een aantal activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Kloffiemarkt

Dit weekend vindt de tweede editie van Kloffiemarkt Twente plaats. Deze tweedehands kledingmarkt biedt een breed scala aan retro kleding en schoenen van populaire merken zoals King Louie, Tante Betsy, Margot, 4ff en andere vintage favorieten. De markt is niet alleen een paradijs voor liefhebbers van vintage mode, maar ook een plek waar duurzaamheid en circulariteit centraal staan. De toegang tot de kledingmarkt is gratis. Het adres is Bartelinkslaantje 21, en de markt is geopend van 12.00 tot 16.00 uur.

Open Huis Twents Theater

Op zaterdag 19 oktober opent het Twents Theater bij Stork Nus aan de Torenlaan 5-1 haar deuren voor een bijzondere middag ter ere van het 80-jarig jubileum van de theatervereniging.

Van 13.00 tot 17.00 uur zijn bezoekers van harte welkom om een exclusief kijkje te nemen achter de schermen tijdens het evenement Kiek’n in ’t Theater. Tijdens deze middag krijgen gasten een rondleiding door het theater, waar ze repetities van acteurs, zang- en dansrepetities kunnen bijwonen en kennismaken met de werkzaamheden van de decorbouwers, grimeurs en kostuummakers. Er is ook een speciaal programma voor kinderen, zodat het hele gezin kan genieten van deze middag. De rondleidingen starten elk uur, om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. De toegang is gratis.

Herfst Bokbierdag

Zoals elk jaar start het bokbierseizoen op de eerste maandag van oktober, en liefhebbers van dit speciaalbier kunnen weer uitkijken naar de jaarlijkse Bokbierdag bij Eet- en Biercafé 't Pleintje. Op zaterdag 19 en zondag 20 oktober kunnen bezoekers hun hart ophalen tijdens de bokbierborrel, die plaatsvindt van 16.00 tot 22.00 uur.

Op het Burgemeester Jansenplein wordt een extra groot bokbierterras ingericht, waar bezoekers kunnen genieten van vijftien verschillende bokbiertjes van de tap. Deze feestelijke start van het bokbierseizoen belooft een avond vol plezier te worden, met heerlijke bokbiertjes, muziek, lekkere hapjes en een levendige sfeer. Een evenement dat je niet wilt missen voor een geslaagde start van het bokbierseizoen.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149

Livestream: https://www.1twente.nl/radio

Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.