Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bramer bouwt 12 woningen op De Muchte in Losser: ‘Woningen voor diverse leeftijden en doelgroepen’

Artist Impression De Muchte 2
Impressie De Muchte 2
Beeld: Gemeente Losser

Bramer Beheer en Exploitatie Maatschappij B.V. uit Vriezenveen gaat twaalf nultredenwoningen, met bad- en slaapkamer op de begane grond, ontwikkelen en bouwen op de Muchte. Vrijdag 18 oktober tekenden wethouder Jan Engels en Peter Leferink van Bramer de koopovereenkomst voor het perceel op de hoek Diepenbrocklaan, Vlasakker en Muchteweg.

De Muchte en muziekschool de Sleutel zijn in 2021 gesloopt. Daarna is het terrein bouwrijp gemaakt en heeft het college een plan voor 12 nultredenwoningen vastgesteld. In een openbare verkoopprocedure hebben marktpartijen de kans gehad om een plan te maken voor de kavel en een bod te doen. Uit deze verkoopprocedure is uiteindelijk Bramer met het beste plan naar voren gekomen.

Ondertekening De Muchte 1
Peter Leferink van Bramer (links) en wethouder Jan Engels
Beeld: Gemeente Losser

Twentse kapwoningen

Het plan omvat 12 royale en hoogwaardige levensloopbestendige woningen. Het ontwerp is gebaseerd op de Twentse kapwoningen, met natuurlijke kleuren en materialen. Alle woningen zijn ontworpen met slapen en baden op de begane grond en volgens het doorzonprincipe, waarbij de leefruimtes direct uitzicht bieden op zowel de voor- als achtertuin. De woningen worden energieneutraal en gasloos gebouwd.

“Met dit plan komen er op deze ontwikkellocatie niet alleen mooie, maar ook verschillende soorten woningen.”

“Met dit plan van Bramer komen er op deze ontwikkellocatie niet alleen mooie, maar ook verschillende soorten woningen. We willen in onze gemeente woningen aanbieden voor diverse leeftijden en doelgroepen, doordat hier verschillen type woningen gebouwd worden draagt dit plan hier goed aan bij”, aldus wethouder Jan Engels.

Ontwikkellocatie ingevuld

“De woningen hebben zowel de bad- als de slaapkamer beneden, zo zijn ze toegankelijk voor iedereen. Als deze woningen er straks staan is ook deze ontwikkellocatie in onze gemeente weer op een goede manier ingevuld.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.