Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Cobblestone haalt het geluid van de swamps van de Mississipi-delta naar Oldenzaal

Cobblestone Grayson Capps
Grayson Capps
Beeld: Cobblestone Oldenzaal

Cobblestone – het kleine, maar fijne podium voor blues, americana en wereldmuziek in Oldenzaal – bestaat dit jaar 20 jaar. Dat wordt op passende wijze ‘gevierd’ met een aantal bijzondere concerten. Twee staan er dit jaar nog op het programma. Zondag 20 oktober sleept singer-songwriter Grayson Capps het publiek in Oldenzaal mee naar de swamps van de Mississippi Delta. En op 20 november wordt het jubileumjaar afgesloten met een dubbelconcert van het Trio Brian Chartrand en Luke Winslow King samen met Roberto Luti.

Troubadour en verhalenverteller Grayson Capps heeft net z’n zevende studio-album uitgebracht: ‘ Heartbreak, Misery & Death’. Daarmee toert hij nu door Europa, want dat is wat hij het liefste doet. “Dus, wij waren er als de kippen bij om hem naar Oldenzaal te halen”, aldus Paul Jonge Poerink van Cobblestone. “Grayson Capps is in 2005 een beetje bekend geworden met zijn filmmuziek voor
de film ‘A Song For Bobby Long” met John Travolta en Scarlet Johansson. Maar dat is niks voor hem, dus toert hij nu weer met z’n nieuwste album.”

Stem van fijn schuurpapier

Jonge Poerink omschrijft de muziek van Capps als ‘heel veel Missisippi-delta, een vleugje Texas-poëzie van Townes Van Zandt, Steve Earl en Howling Wolf”. Al op jonge leeftijd was Doc Watson z’n held. Daarnaast werd Capps beïnvloed door Woody Gutry. Grayson Capps, die al lang niet meer mee doet aan de ratrace van elk jaar een album en dan toeren, beschikt volgens Paul Jonge Poerink over een stem van ‘fijn schuurpapier’ en is daarbij een geweldige verhalenverteller.

Italiaanse band

Grayson Capps (gitaren, dobro en zang) laat zich zondag in Oldenzaal begeleiden door een volledig Italiaanse band. Met deze band van J. Sintoni, een doorgewinterde gitarist en zanger met een gedegen blues-achtergrond, verzorgde Capps al meer dan honderd shows in Italië. De band bestaat verder uit Sadie Morningstar (bas) en Angelica Comandini (drums, percussie).

Info en kaartverkoop

Voor het concert van Grayson Capps met band wijkt Cobblestone van het knusse podium in de Grote Sociëteit uit naar het ruimere gebouw van muziekvereniging Semper Crescendo aan de Wilhelminastraat in Oldenzaal. Als altijd begint het concert stipt om 15.30 uur. Voor meer info en kaartverkoop, zie: www.cobblestone.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.